Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ζυγός 2012 - Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ο Κυριάκος Κοκτζίδης ανήκει στο νέο αίμα των αστρολόγων. Με χάρα μου δέχτηκα την πρότασή του να ανεβάσω τις ετήσιες προβλέψεις που έχει γράψει γιατί είναι πολύ προσεγμένες και χορταστικές. Αν θέλετε να ανατρέξετε στα ιστολόγια που διατηρεί πατήστε εδώ



Αισθηματικά και κοινωνική ζωή
Η Αφροδίτη, πλανήτης του έρωτα, της αγάπης, της ομορφιάς, της τέχνης, της κομψότητας και των οικονομικών έχει μία ιδιάζουσα συμπεριφορά μέσα στο 2012 καθώς παραμένει ένα 4μηνο στο ζώδιο των Διδύμων. Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο του αέρα, αρμονικό προς το δικό σας και από εκεί λειτουργεί προστατευτικά καθώς εκφράζει ποιότητες σχετικά όμοιες με το δικό σας. Από το ζώδιο των Διδύμων τονίζει το κομμάτι εκείνο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τη μόρφωση σε ανώτερο επίπεδο, τη φιλοσοφία και τα ανώτερα ιδανικά. Δίνει έμφαση σε θέματα με διεθνείς υποθέσεις, μακρινά ταξίδια και σχετίζεται με τις πνευματικές αναζητήσεις. Ευεργέτης πλανήτης φέρνει εύνοια σε όλα τα σχετικά θέματα και μπορείτε να έχετε επιτυχία και πρόοδο. Χαρακτηριστικό της θέσης αυτής είναι πως λειτουργεί άκρως ενισχυτικά για την αυτοπεποίθησή σας και προσδίδει πινελιές χαμόγελου στο πρόσωπό σας.
Η Αφροδίτη στους Διδύμους επιθυμεί την πνευματική διέγερση, είναι γοητευτική-επικοινωνιακά γοητευτική αλλά έχει μία ροπή προς το ασταμάτητο φλερτ και συχνά χαρακτηρίζεται ψυχρή, μη εκδηλωτική και απόμακρη. Ελκύεται από πνευματικούς συντρόφους και απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μίας σχέσης είναι η καλή επικοινωνία. Η διάθεσή σας θα είναι πιο ανάλαφρη και επικοινωνιακή ενώ παράλληλα θα έχετε επιτυχία σε θέματα μεταπτυχιακών ή ακαδημαϊκών σπουδών οι νεότεροι σε ηλικία. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορεί να θελήσετε να καθίσετε ξανά στα έδρανα και να διευρύνετε τις γνώσεις σας. Το μόνο σίγουρο είναι πως χαρίζει μία νότα αισιοδοξίας στη ζωή σας και δρα προστατευτικά. Σε όλη αυτήν την περίοδο (από τις αρχές Απριλίου έως τις αρχές Αυγούστου) μπορείτε να έχετε επιτυχείς συμφωνίες-διαπραγματεύσεις με το εξωτερικό, αποστείλετε βιογραφικά και κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε μία θέση εργασίας. Όσοι έχετε να διευθετήσετε νομικές υποθέσεις ή δικαστικούς αγώνες περί νομικών υποθέσεων διανύετε ευνοϊκή περίοδο. Οι νεότεροι σε ηλικία μπορείτε να φέρετε εις πέρας με επιτυχία κάποιο ερευνητικό σας ή μεταπτυχιακό σας ενώ παράλληλα μπορείτε να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας επιτυχώς. Ιδανική περίοδος για απόκτηση πιστοποιητικών ξένων γλωσσών. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας εξωτερικής μετανάστευσης για εύρεση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.
Άλλη μία ιδιάζουσα πορεία είναι αυτή του Άρη, πλανήτη της λίμπιντο, της ενέργειας, της δράσης, της δραστηριότητας, της αποφασιστικότητας και της πρωτοβουλίας, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς και μέχρι τον Ιούλιο του 2012 διανύει το ζώδιο της Παρθένου. Το ζώδιο της Παρθένου αποτελεί για το ζώδιό σας τον 12ο οίκο, ο οποίος σχετίζεται με κρυφές, μυστικές καταστάσεις και τη βαθύτερη σας ψυχολογία. Αυτό προκαλεί τάσεις εσωστρέφειας και πεσμένου αμυντικού συστήματος. Η δράση σας έχετε την επιθυμία να είναι παρασκηνιακή και να κινείστε με απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να φυλαχτείτε από εχθρούς, οι οποίοι προσπαθούν να σπιλώσουν την εικόνα σας.  
Πολλές καταστάσεις και γεγονότα διαδραματίζονται σε ένα παρασκηνιακό πλαίσιο κατά το πρώτο εξάμηνο και η δυναμική τους είτε θετική είτε αρνητική θα ξεδιπλωθούν από τον Ιούλιο και μετά. Πιθανότητα για έντονους συναισθηματικούς πόθους, οι οποίοι σας δημιουργούν εσωτερικές συγκρουσιακές καταστάσεις και έντονη νευρικότητα. Προστατέψτε την ψυχολογία σας και μην οδηγείστε σε καταθλιπτικές συμπεριφορές. Είναι μία θέση λίγο αγχωτική αλλά όχι ανυπέρβλητη. Να θυμάστε πως έχετε σύμμαχο την Αφροδίτη, η οποία είναι προστάτιδά σας άρα δεν είστε μετέωροι στην τύχη.
Από τις 11/6/2012 έως τις 25/6/2013 ο Δίας κινείται στο ζώδιο των Διδύμων. Είναι μία θέση αρκετά ευνοϊκή προς το δικό σας ζώδιο καθώς ευνοεί την ανώτερη εκπαίδευση σας, την ιδεολογία σας και τη φιλοσοφία σας. Ενισχύει την αισιοδοξία σας και αυτό βελτιώνει σημαντικά τη διάθεσή και την ψυχολογία σας έτσι μπορείτε να γίνετε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί σε όποιον τομέα  επιθυμείτε. Οι νεότεροι σε ηλικία μπορεί να έχετε επιτυχία σε σπουδές, μεταπτυχιακά ή διδακτορικά ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορείτε να καθίσετε πάλι στα έδρανα αναζητώντας νέους πνευματικούς ορίζοντες. Στείλτε βιογραφικά γιατί η εύνοια να σας προσλάβουν είναι σημαντική. Θέλετε να αποκτήσετε όσο δυνατόν περισσότερες γνώσεις και να διευρύνετε το γνωστικό σας επίπεδο. Μπορεί να μεταναστεύσετε εξωτερικά και να εγκαταλείψετε την Ελλάδα προκειμένου να βρείτε ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης και καλύτερες συνθήκες ζωής. Η σχέση σας και η επαφή σας με το εξωτερικό ευνοούνται ιδιαιτέρως.
Από την αρχή του έτους, ο πλανήτης της ωρίμανσης, των δοκιμασιών, της πρόκλησης και της σοφίας, Κρόνος διατρέχει το ζώδιό σας και φέρνει δεσμεύσεις και φορτωμένο πρόγραμμα. Περνάει από το μικροσκόπιο σχέσεις-συνεργασίες και το γάμο σας και καλεί να διορθώσετε τα κακώς κείμενα παλαιότερων εποχών. Όσες σχέσεις δεν είναι γερά θεμελιωμένες διαλύονται και τη θέση τους έρχονται να καταλάβουν άλλες. Είστε σε μία εποχή ξεκαθαρισμάτων και «προϋπολογισμού» σχέσεων. Οι δοκιμασίες, τα εμπόδια και οι προκλήσεις σας έχουν σε συνεχή εγρήγορση και έναν ακατάπαυστο μαραθώνιο αλλά με σύνεση, οργάνωση και υπομονή μπορείτε να ανεβείτε σκαλιά επιτυχίας και να καταξιωθείτε. Ο Κρόνος και η σωστή διαχείρισή του φέρνουν τιμές και καταξίωση. Σε περιόδους που ο Κρόνος διανύει το ζώδιό μας οφείλουμε να ακολουθούμε τη νόμιμη οδό γιατί αλλιώς προκαλεί σκάνδαλα και πτώση. Ο νόμιμος δρόμος και ο αγώνας φέρνουν το δάφνινο στεφάνι.
Ο Ουρανός πλανήτης της επανάστασης, της καινοτομίας, των ουρανοκατέβατων καταστάσεων, της εκκεντρικότητας, κινείται όλη τη χρονιά στο απέναντι από το δικό σας ζώδιο, αυτό του Κριού. Επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο και φέρνει απρόοπτα, ουρανοκατέβατες αλλαγές που και εσείς οι ίδιοι δυσκολεύεστε να συνειδητοποιήσετε. Ο αστάθμητος παράγοντας είναι σημαντικός και χρειάζεται να είστε διαλλακτικοί και μετριοπαθείς σε σχέσεις και συνεργασίες καθώς η ανατρεπτική σας διάθεση μπορεί να προκαλεί ρήξεις. Έχετε την τάση να τινάξετε από πάνω σας ότι σας βαραίνει και αυτό λειτουργεί συγκρουσιακά το πρώτο 8μηνο καθώς ο Κρόνος από το ζώδιό σας καλεί να δεσμευτείτε. Πιθανότητα να δημιουργήσετε σχέσεις ή δεσμό με άτομα διαφορετικής κουλτούρας ή νοοτροπίας ενώ παράλληλα ευνοούνται και οι διαδικτυακές γνωριμίες. Κεραυνοβόλοι έρωτες είναι στο μενού της θέσης αυτής και αυτό καλεί τους δεσμευμένους να είναι προσεκτικοί έτσι ώστε να μην τινάξουν στον αέρα μία σχέση ζωής. Αλλαγές έχετε να αντιμετωπίσετε και σε θέματα οικογένειας.

Οικονομικά και καριέρα
Η παραμονή του Άρη στην Παρθένο κατά το πρώτο μισό του 2012 μπορεί να σας αναγκάσει να εργαστείτε κάπως παρασκηνιακά μακριά από τα βλέμματα του κοινωνικού σας περίγυρου. Δεν αποκλείεται το σενάριο να προετοιμάζετε μία δουλειά με μυστικό τρόπο και να την εμφανίσετε από τη νέα σεζόν ή από τις αρχές Ιουλίου. Μπορεί να σκέφτεστε να αλλάξετε επαγγελματικό προσανατολισμό ή να αλλάξετε χώρο εργασίας και αυτό να το οριστικοποιήσετε από τον Ιούλιο ή τη νέα σεζόν. Σε κάθε περίπτωση όμως κρατάτε κρυφά τα χαρτιά σας καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και επιθυμείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας.
Από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 11/06/2012 ο Δίας, πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της γενναιοδωρίας κινείται στο ζώδιο του Ταύρου και το 8ο ηλιακό κομμάτι του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τα οικονομικά φορολογικού-κληρονομικού περιεχομένου, την ακίνητη περιουσία και τη σεξουαλικότητά σας. Θέματα τέτοιου είδους φαίνεται να έχουν θετική τροπή. Μπορείτε να προβείτε στην αγορά ενός ακινήτου ή ενδέχεται να αποκτήσετε κάποια κληρονομιά. Μπορεί νε έχετε ευκαιρίες και επιτυχίες σε θέματα νομικά φορολογικού-κληρονομικού περιεχομένου ή σε δικαστικούς αγώνες. Η αδρεναλίνη σας και ο δυναμισμός σας κυμαίνονται σε καλά επίπεδα ενώ η σεξουαλικότητά σας βελτιώνεται. Μπορείτε να ανακαλύψετε ένα πρόβλημα σεξουαλικής προέλευσης και να το αντιμετωπίσετε με ιατρική αγωγή. Έντονη σεξουαλική δραστηριότητα και επιθυμία είναι ορατά αλλά να κινείστε προσεκτικά καθώς και η υπερβολή προκαλεί προβλήματα. Η εισοδηματική σας ικανότητα θα βελτιωθεί και αναμένεται να έχετε κάποια έσοδα και αύξηση της εισοδηματικής σας δυναμικότητας. Έχετε εύνοια στο πρώτο εξάμηνο γι’ αυτό φροντίστε να αποταμιεύετε σε περιόδους που έχετε ρευστό έτσι ώστε να μπορείτε να κινείστε με περισσότερη ευελιξία σε περιόδους οικονομικής στενότητας.
Στις 05/10/2012 ο Κρόνος εγκαταλείπει οριστικά το ζώδιό σας και εισέρχεται στο επόμενο από το δικό σας ζώδιο, αυτό του Σκορπιού. Από εκεί έρχεται να δοκιμάσει τον τομέα των οικονομικών σας, του εισοδήματός σας και της αυτοπεποίθησής σας. Χρειάζεται σύνεση και οργάνωση ο τομέας των οικονομικών, όχι υπερβολικές δαπάνες γιατί μπορείτε να βρεθείτε εκτός προϋπολογισμού και με το ταμείο άδειο. Νιώθετε ένα αίσθημα ανικανοποίητου όσον αφορά την οικονομική σας δύναμη και αυτό προκαλεί δονήσεις αρνητικές για την αυτοπεποίθησή σας. Μπορεί να δεχτείτε μία μείωση μισθού ή να αναγκαστείτε να υιοθετήσετε έναν πιο λιτό και λιγότερο δαπανηρό τρόπο ζωής. Με σκληρή δουλειά και αγώνα μπορείτε όμως να επιτύχετε και τα αντίθετα αποτελέσματα όπως αύξηση της αποταμιευτικής σας δύναμης και αύξηση στην κατανάλωση και τις επενδύσεις σας. Το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζεται να είστε συνετοί και ώριμοι με την διαχείριση του οικονομικού σας τομέα. Αυτός είναι και ο λόγος που έγινε παραπάνω αναφορά πως οφείλετε σε περιόδους ρευστότητας να αποταμιεύεται και να μην δαπανάτε υπερβολικά καθώς τους δύο τελευταίους μήνες και για 2013-2014 ενδέχεται να παρουσιαστούν οικονομικοί περιορισμοί και δυσκαμψίες. Μπορεί να έχετε μείωση μισθού από τους εργοδότες σας. Προσεκτικά και έξυπνα οφείλετε να κινηθείτε. Μπορείτε να φέρετε τις ισορροπίες και να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Εξάλλου είστε το ζώδιο της ισορροπίας.
Από τις 03/02/2012 ο Ποσειδώνας εισέρχεται οριστικά στο ζώδιο των Ιχθύων και το 6ο ηλιακό σας σπίτι, το οποίο συσχετίζεται με θέματα εργασίας και υγείας. Μπορείτε να ασχοληθείτε με ένα νέο καλλιτεχνικό επάγγελμα, λιγότερο γραφειοκρατικό και να αποκομίσετε δέουσα απόλαυση και ικανοποίηση. Η φαντασία σας στον εργασιακό χώρο αναβαθμίζεται και μετουσιώνεστε από Ποσειδώνιες ποιότητες έτσι ένα επάγγελμα καλλιτεχνικής προέλευσης θα σας ταίριαζε δεόντως. Ο Ποσειδώνας όμως είναι πλανήτης δίκοπο μαχαίρι και οφείλετε να διατηρήσετε την αντικειμενικότητά σας και τη λογική σας αποφεύγοντας να εξιδανικεύετε πρόσωπα και καταστάσεις στον χώρο εργασίας σας γιατί μπορεί να κρύβουν πράγματα και να σας ρίξουν σε παγίδες αράχνης. Πολλοί Ζυγοί θα ακολουθήσουν ένα πιο καλλιτεχνικό μονοπάτι εργασιακής σταδιοδρομίας. Χρειάζεται να κινηθείτε προσεκτικά καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εξαπατήσεων σχετικά με σχέσεις εργασιακές.
Λόγω του Ουρανού στον Κριό το φάσμα των αλλαγών αγγίζει και σχέσεις επαγγελματικές και φέρνει αλλαγές ακόμα και σε αυτόν τον τομέα. Δεν αποκλείεται να αλλάξετε επάγγελμα ή στέγαση επαγγελματικού χώρου.

Υγεία
Το πρώτο εξάμηνο η παραμονή του Άρη στον Ζυγό και το 12ο ηλιακό σας σπίτι προκαλεί χαμηλές άμυνες στο αμυντικό σας σύστημα και η υγεία σας φαίνεται αποδυναμωμένη. Οφείλετε να ακολουθήσετε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, χωρίς κατανάλωση χημικών και τοξικών τροφών έτσι ώστε να αλκαλοποιήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Γεύματα πλήρη σε βιταμίνες, άφθονα φρούτα και λαχανικά θα σας ενισχύσουν από άποψη ευρωστίας. Η ψυχολογία σας θα είναι κάπως περίεργη-πεσμένη ή πιεσμένη γι’ αυτό χρειάζεται να εξασφαλίζετε περισσότερες ώρες ύπνου και περισσότερες μίνι αποδράσεις στη φύση. Μπορείτε να ασχοληθείτε με εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως ρείκι ή διαλογισμό και να επιτύχετε συγκέντρωση και ενδυνάμωση ως προς τα ενεργειακά σας επίπεδα.
Ο Κρόνος μέχρι τις αρχές Οκτώβρη από το ζώδιο σας δοκιμάζει λίγο τα αποθέματά σας καθώς φέρνει κούραση, άγχος και στρες έτσι εξαντλείται το ανοσοποιητικό σας σύστημα και χρειάζεται προσοχή και καλή διατροφή καθώς μπορεί να είστε ευάλωτοι σε μολυσματικές ασθένειες και ιώσεις. Οφείλετε να ενισχύσετε τις άμυνες του οργανισμού σας.
Καθώς ο Ποσειδώνας από τις αρχές Φεβρουαρίου εισέρχεται στους Ιχθείς χρειάζεται προσοχή και στον τομέα της υγείας καθώς μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις εντερικού και γενικότερα τάσεις μείωσης της άμυνας του οργανισμού σας. Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι από 23/9 έως 29/9.

Σπίτι και οικογένεια
Ο Πλούτωνας, πλανήτης της μεταμόρφωσης, της αναμόρφωσης, της φθοράς, του θανάτου και της αναγέννησης σε όλη τη διάρκεια του έτους διατρέχει το ζώδιο του Αιγόκερου, το οποίο αποτελεί και 4ο γωνιακό σας σπίτι. Σχετίζεται με την οικογένεια, τις ενδοοικογενειακές σας σχέσεις και το σπίτι ως οίκημα και χώρο ασφάλειας. Γκρεμίζει προβληματικές καταστάσεις ουσιαστικά και εκ βαθέων. Τα σαθρά θεμέλια μετουσιώνονται σε δυναμικά και οι σχέσεις αλλάζουν ποιόν. Μπορεί να οδηγείστε σε μία αλλαγή κατοικίας ή μία ριζική ανακαίνιση.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δέχεστε και κυρίως οι γεννημένοι το 1ο δεκαήμερο του ζωδίου συγκρουσιακές καταστάσεις, οι οποίες θέτουν ως στόχο την μεταμόρφωση και την ενδυνάμωση του χαρακτήρα σας. Ριζικές αλλαγές που πολλές φορές έρχονται απροσδόκητα και ακαριαία, χωρίς να τις περιμένετε. Ο Πλούτωνας εκεί μπορεί να φέρει και απομάκρυνση από άτομα της οικογένειας λόγω μιας μετανάστευσης. Αυτό δεν παύει να χαλάει τα γερά θεμέλια των σχέσεων εφόσον υπάρχουν.
Λόγω του Ουρανού στον Κριό έχετε να αντιμετωπίσετε αλλαγές ακόμα και στον τόπο διαμονής σας. Ενδέχεται να ακολουθήσετε ένα σχήμα εσωτερικής ή εξωτερικής μετανάστευσης. Όλες οι αλλαγές έρχονται ανατρεπτικά αλλά είναι για καλό, ακόμα και αν σας ξεβολεύουν. 

Κυριάκος Κοκτζίδης