Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σκορπιός 2012 - Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ο Κυριάκος Κοκτζίδης ανήκει στο νέο αίμα των αστρολόγων. Με χάρα μου δέχτηκα την πρότασή του να ανεβάσω τις ετήσιες προβλέψεις που έχει γράψει γιατί είναι πολύ προσεγμένες και χορταστικές. Αν θέλετε να ανατρέξετε στα ιστολόγια που διατηρεί πατήστε εδώ


Αισθηματικά και κοινωνική ζωή
Η Αφροδίτη από τους Διδύμους για ένα τετράμηνο (Απρίλιο έως Αύγουστο) σας κάνει ερωτικούς, σεξουαλικούς και ο αισθησιασμός σας αγγίζει επίπεδα ρεκόρ. Το γεγονός πως ο έρωτας δεν εκλείπει από τη ζωή σας δίνει πνοή ζωής στον αστερισμό σας καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα σας.
Ο Άρης από την Παρθένο αποτελεί για το δικό σας ζώδιο τον 11ο ηλιακό σας οίκο, ο οποίος σχετίζεται με τη συλλογική δραστηριοποίησή σας, τη μαζικότητα, την ομαδοποίηση, τις φιλίες και τους στόχους που εσείς θέτετε. Μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς σας απορροφάται στην ομαδικότητα και η εξωστρέφεια μπορεί να σας χαρίζει πόντους ως προς τη διασημότητα μέσω της προσφοράς και της μαζικής εντατικοποίησης. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε συλλογικές δραστηριότητες και να προσφέρετε στην κοινωνία μέσω φιλανθρωπιών και χορηγήσεως άμεσης βοήθειας ψυχολογικής και υλικής. Μιας και είστε πλουτώνιοι έχετε το ένστικτο και μπορείτε να θεραπεύσετε κοινωνικές ανισότητες και ανισορροπίες. Οι φιλίες; Σημαντική παράμετρος της καθημερινότητας του Α εξαμήνου ενώ παράλληλα νέοι φίλοι έρχονται στη ζωή σας και διεκδικούν θέση στην καρδιά σας. Κάποιες φορές τα συμφέροντά σας και οι αντιλήψεις σας έρχονται σε αντίθεση με αυτά των φίλων σας και αυτό μπορεί να προκαλέσει εντάσεις, συγκρούσεις και ρήξεις. Κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ, μην αντιδράτε και δώστε και στους φίλους σας την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις τους. Αυτό θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική σας και θα στηρίξουν τις αποφάσεις σας μίας και ο λόγος σας αποκτά κλιμακωτά δύναμη. Η εργατικότητά σας, η οργάνωσή σας, η υπομονή και η επιμονή σας είναι αρκετά αυξημένα έτσι θα κερδίζετε τις μάχες με ευκολία. Σημαντικό γεγονός η αφύπνισή σας μιας και ο Άρης σας βάζει σε ένα τερέν νέων στόχων που θέλετε να υλοποιήσετε. Οι γνώσεις σας διευρύνονται, η αισιοδοξία (λέξη λίγο άγνωστη για το δικό σας ζώδιο) εμφανίζεται και είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε τα κεκτημένα σας και να θέσετε σε εφαρμογή πλάνα και στόχους.
Από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις αρχές Ιουνίου ο Δίας πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της γενναιοδωρίας κινείται στο ζώδιο του Ταύρου και το 7ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου. Νέες σχέσεις και συνεργασίες κάνουν την έλευσή τους και άνθρωποι καινούριοι χαρίζουν νότα φρεσκάδας και ανανεωτικής ισχύος στη ζωή σας. Δεν αποκλείεται να επισημοποιήσετε ή να οριστικοποιήσετε μία σχέση μας και να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Οι σχέσεις που έρχονται θα σας βοηθήσουν στην μετέπειτα εξέλιξή σας και θα σας ωθήσουν σε νέα μονοπάτια προόδου, επιτυχίας και ευχαρίστησης. Νιώθετε τυχεροί και πως βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή και με τα κατάλληλα πρόσωπα. Το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σας, επωφεληθείτε των ευκαιριών και αδράξτε τις ευκαιρίες είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο μιας και ο Δίας φέρνει εύνοια σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί να έχετε κάποια απόλυση, να φορτιστείτε συναισθηματικά και να μείνετε ανένταχτοι στο εργατικό δυναμικό αλλά οι καταστάσεις φέρνουν δίπλα σας ευκαιρίες για εκ νέου ένταξη στο εργατικό δυναμικό και μάλιστα με τρόπο ενεργό.
Ο Κρόνος στις αρχές Οκτώβρη εισέρχεται στο δικό σας ζώδιο φέρνοντας ευθύνες, υποχρεώσεις, περιορισμούς, εμπόδια ενώ παράλληλα σας οδηγεί στην επιτυχία μέσω επίπονης και επίμονης δουλειάς. Η ζωή σας χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς. Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιο σας δεν σημαίνει πως ήρθε η καταστροφή. Η τύχη και η εύνοια περιορίζονται σαφώς αλλά δεν μας εγκαταλείπουν καθώς μέσα από την σκληρή, επίπονη δουλειά μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα σε κάθε κομμάτι της ζωής μας. Αυτό που χρειάζεστε είναι η υπομονή, η επιμονή και η οργάνωση έτσι ώστε να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μην τρομοκρατείστε καθώς ο Κρόνος φέρνει κούραση , κόπωση αλλά παράλληλα χαρίζει κοινωνική καταξίωση, άνοδο και σταθερά ανοδική πορεία. Γίνεστε σοφότεροι και ωριμότεροι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα και δυσκολίες με ικανότητα και αξιοσύνη. Σημεία που πρέπει να προσέξετε; Οι άμυνες του οργανισμού σας σταδιακά θα μειώνονται και χρειάζεται να ακολουθείτε έναν πιο λιτό τρόπο διατροφής. Οφείλετε για το καλό του εαυτού σας να κόψετε καταχρήσεις όπως τσιγάρο ή αλκοόλ ενώ παράλληλα χρειάζεται να κάνετε τακτικά τσεκ απ για να αποφύγετε την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε από τον Οκτώβριο και έπειτα η αποφυγή παρανομιών. Καθώς ο Κρόνος εποπτεύει και είναι ο αρμόδιος δικαστής για την τήρηση των νόμων οφείλετε να ακολουθείτε πάντοτε τη νόμιμη οδό έτσι ώστε να μην κινδυνεύετε από σκάνδαλα και συγκρούσεις που θα θίξουν την υπόληψή σας και το κύρος σας. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αρχίζει μία περίοδος ξεκαθαρισμάτων. Σχέσεις-συνεργασίες που δεν στηρίζονται σε ειλικρινείς προθέσεις κλονίζονται και αποχωρούν από τη ζωή σας ενώ παράλληλα σχέσεις που έχουν δομή και σύνθεση μένουν στη ζωή σας, επισημοποιούνται και χαρίζουν ασπίδα προστασίας. Πολλοί από εσάς θα μπείτε στη διαδικασία δημιουργίας οικογένειας ενώ άλλοι θα θελήσετε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας.
Ο Κρόνος στον Σκορπιό είναι ένας Κρόνος σκοτεινός, μυστικοπαθής με ελεγχόμενα πάθη και καταπιεσμένα συναισθήματα. Θα γίνετε πιο καχύποπτοι ενώ παράλληλα θα δυσκολεύεστε να δώσετε «δεύτερες ευκαιρίες». Η «δεύτερες ευκαιρίες» όμως είναι πηγή δύναμης και μπορούν να σας θεμελιώσουν-εδραιώσουν. Οι σχέσεις χρειάζονται ελευθερία και εσείς οφείλετε να δίνετε άφεση καθώς τις περισσότερες φορές μερίδιο σε μία διαμάχη έχουν και οι δύο πλευρές. Καλό είναι να διεκδικήσετε τα κεκτημένα σας μέχρι το Σεπτέμβριο και ειδικότερα το Α εξάμηνο καθώς τους δύο τελευταίους μήνες το κλίμα γίνεται πιο βαρύ.
Έχετε προστασία στον έρωτα και τις σχέσεις κυρίως στο πρώτο δεκάμηνο καθώς ο Δίας μέχρι τον Ιούνιο από τον Ταύρο και η Αφροδίτη από τους Διδύμους μέχρι τον Αύγουστο φέρνουν νέες σχέσεις-συνεργασίες και σας κάνουν πρωταγωνιστές στον έρωτα. Το κλίμα δεν καταστρέφεται στη συνέχεια. Από τον Οκτώβριο και μετά ο Δίας σας υποστηρίζει από τον οίκο του βαθύ έρωτα. Αυτό που αλλάζει είναι λίγο η διάθεσή σας που σταδιακά χάνει σε πόντους καθώς ο Κρόνος εισέρχεται στο ζώδιό σας και φέρνει περιορισμούς, ξεκινάει η περίοδος της ωρίμανσης. Κυνηγήστε ερωτικές στιγμές μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Ποσειδώνας εισέρχεται στους Ιχθείς και φέρνει για το δικό σας ζώδιο έμπνευση και δημιουργία ενώ παράλληλα μπορεί να ζήσετε ένα σημαντικό ειδύλλιο και μία ιδανική σχέση. Ο έρωτας περνάει σε άλλη διάσταση και βλέπετε μέσα από ένα ρομαντικότερο πρίσμα. Αναζητάτε το ιδανικό ταίρι. Επηρεάζεστε κυρίως οι γεννημένοι από τις 24/10 έως τις 29/10 έτσι χρειάζεται να είστε λίγο συγκρατημένοι στον έρωτα για να αποφύγετε πιθανές απογοητεύσεις. 

Οικονομικά και καριέρα
Η Αφροδίτη, πλανήτης του έρωτα, της αγάπης, της ομορφιάς, της τέχνης, της κομψότητας και των οικονομικών έχει μία ιδιάζουσα συμπεριφορά μέσα στο 2012 καθώς παραμένει ένα τετράμηνο στο ζώδιο των Διδύμων. Από το ζώδιο των Διδύμων τονίζει το κομμάτι εκείνο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τα οικονομικά κληρονομικού-φορολογικού περιεχομένου, τη σεξουαλικότητά σας και την βαθύτερη ερωτική σας ζωή. Μπορείτε να επιτύχετε επικερδείς οικονομικούς διακανονισμούς ή να έλθουν κληρονομιές που δεν φανταζόσασταν. Μπορείτε να κερδίσετε διαμάχες οικονομικής φύσης και να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Να είστε όμως συνετοί καθώς όσο εύκολα έρχονται τα ακίνητα και οι κληρονομιές άλλο τόσο εύκολα ρευστοποιούνται σε μετρητά και εξαϋλώνονται. Αποφύγετε να μείνετε χωρίς αποταμιευτικά αποθέματα.
Από τον Ιούνιο έως τα τέλη του έτους ο Δίας κινείται στο ζώδιο των Διδύμων. Είναι μία θέση αρκετά ευνοϊκή προς το δικό σας ζώδιο καθώς ευνοεί έναν τομέα που δέχεται πλήγμα και διαβρωτικές ενέργειες τη σημερινή εποχή, τον τομέα των οικονομικών. Μπορεί να φέρει αναθεωρήσεις όσον αφορά θέματα κληρονομιάς ή ακίνητης περιουσίας, κάποιες υποθέσεις νομικού-οικονομικού-φορολογικού-κληρονομικού περιεχομένου ενδέχεται να εμφανιστούν και να σας απασχολήσουν. Ο Δίας μπορεί να φέρει κληρονομιές και απόκτηση ακίνητης περιουσίας, μπορείτε να αποκτήσετε επιπρόσθετη οικονομική δύναμη παρόλο που διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η σεξουαλικότητά σας, ο ερωτισμός σας και η διαύγειά σας σε τέτοιου είδους θέματα αυξάνονται. Από τη φύση σας είστε ζώδιο που έχει μία μοναδική ικανότητα να παράγει χρήμα και ο Δίας έρχεται να αβαντάρει αυτήν την ικανότητά σας. Προσοχή όμως καθώς ο Δίας φέρνει καταχρήσεις έτσι χρειάζεται να είστε μετριοπαθείς και να μην οδηγείστε σε καταχρήσεις εξουσίας και οικονομικές ασυδοσίες για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Το χρήμα όσο εύκολα έρχεται τόσο εύκολα χάνεται.
Εύνοια μέχρι τον Ιούνιο καθώς ο Δίας επεκτείνει ότι αγγίζει. Ευνοϊκό διάστημα μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Ποντάρετε στο πρώτο οχτάμηνο και αποστείλετε βιογραφικά. Αναζητείστε θέση στην αγορά εργασίας και ενταχτείτε στο ενεργό εργατικό δυναμικό.
Ο Ουρανός πλανήτης της επανάστασης, της καινοτομίας, των ουρανοκατέβατων αλλαγών, της εκκεντρικότητας κινείται όλη τη χρονιά στο ζώδιο του Κριού και επηρεάζει τον τομέα της ζωής σας που σχετίζεται με την εργασία και την υγεία. Η καθημερινότητά σας γίνεται ανατρεπτική και γεμάτη σασπένς. Βρίσκεστε στην αρχή ενός νέου κύκλου εμπειριών και η ζωή σας δεν μοιάζει με τη ζωή των προηγούμενων ετών. Θέματα εργασίας μπορεί να λειτουργούν ανατρεπτικά και αυτό αρχικά σας ξεβολεύει αλλά μπορεί να λειτουργήσει με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και να φέρει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα. Το πρόγραμμά σας ή το ωράριό σας μπορεί να αλλάζουν και αυτό λειτουργεί σαν ντόμινο στο πρόγραμμα της καθημερινότητάς σας. Δεν αποκλείεται όμως να χρησιμοποιήσετε μεθόδους πιο εξελιγμένες και πρωτοπόρες ώστε να ανανεώσετε τον τρόπο που εργάζεστε.
Ο τομέας των οικονομικών σας δεν πάει άσχημα. Ευνοϊκή περίοδος από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο μιας και η Αφροδίτη από τους Διδύμους φέρνει έσοδα και κληρονομιές. Περισσότερη εύνοια Ιούνιο-Ιούλιο λόγω της επιπρόσθετης συμβολής του Δία από τους Διδύμους.  Ο Δίας από τους Διδύμους με την έναρξη του καλοκαιριού φέρνει έσοδα. Ωστόσο, οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη και τον τομέα των οικονομικών σας επιφέρουν αλλαγές και διακυμάνσεις. Αρκετά προστατευτικά αλλά αποφύγετε τις περιττές δαπάνες γιατί το χρήμα όσο εύκολα έρχεται άλλο τόσο εύκολα φεύγει.
          
Υγεία 
Η υγεία σας μπορεί να παρουσιάσει ανατροπές και έντονες διακυμάνσεις ενώ παράλληλα η ευρωστία θα διαδέχεται την αποδυνάμωση αλλά ο οργανισμός σας έχει τα φόντα να ανακάμπτει ταχύτατα. Χρειάζεται να διασφαλίζετε περισσότερες ώρες ξεκούρασης και ύπνου γιατί τα επίπεδα νευρικότητας στην καθημερινότητά σας αυξάνονται. Ιδιαίτερα ευνοϊκή περίοδος να ασχοληθείτε με εναλλακτικές μορφές ιατρικής όπως γιόγκα ή διαλογισμό.
Στον τομέα της υγείας σας χρειάζεται να υιοθετήσετε έναν πιο «μεσογειακό» τρόπο διατροφής απαλλαγμένο από τοξίνες και πλούσιο σε βιταμίνες έτσι ώστε να αλκαλοποιήσετε τις άμυνες σας. Αποφύγετε τις καταχρήσεις καθώς μπορεί να είναι βλαβερές για την εξέλιξη της υγείας σας. Δεν είναι άσχημα τα πράγματα αλλά χρειάζεται σύνεση και αλλαγή τρόπου ζωής, χωρίς χημικών ουσιών.
Από τις αρχές του Οκτώβρη με την είσοδο του Κρόνο στο ζώδιό σας τα επίπεδα ενεργητικότητάς σας σταδιακά περιορίζονται και οι άμυνες του οργανισμού σας εξαντλούνται (κυρίως για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο του Σκορπιού). Να εξασφαλίζετε περισσότερες ώρες για προσωπική ξεκούραση και να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής χωρίς τοξικές τροφές που σας εξασθενούν.

Σπίτι και οικογένεια
Από την αρχή του έτους μέχρι τις 3/2/2012 Ο Ποσειδώνας κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου και το 4ο ηλιακό σας σπίτι, το οποίο σχετίζεται με την οικογένεια, το σπίτι και την επαγγελματική σας πορεία. Επηρεάζεστε κυρίως όσοι έχετε γεννηθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες του ζωδίου σας που νιώθετε να επικρατεί μία ρευστότητα και ένας αποπροσανατολισμός όσον αφορά τα ενδοοικογενειακά σας θέματα και την ασφάλειά σας. Πολλοί από εσάς μπορεί να μπήκατε στη διαδικασία δημιουργίας μίας οικογένειας ή ενός ονειρικού γάμου που διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Δεν αποκλείεται να δημιουργήσατε μία οικογένεια σύμφωνα με τα όνειρά σας αλλά σταδιακά το ρομάντζο τελείωσε και η πλουτώνια οπτική σας άλλαξε τα δεδομένα απογοητεύοντάς σας. Από τον Μάρτιο και μετά οι οικογενειακές καταστάσεις ξεκαθαρίζουν και τα όποια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί εξαφανίζονται σταδιακά. Πολλοί Σκορπιοί θα αποφασίσετε μία από κοινού συμβίωση ή συγκατοίκηση.
Ο Πλούτωνας από τις αρχές του Αιγόκερου σας χαρίζει δύναμη και έχετε  τις προδιαγραφές για να χτίσετε ξανά από την αρχή σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς. Μπορεί να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός τέτοιου είδους σχέσεων και να έλθετε ξανά κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Από την άλλη πλευρά μπορεί να γκρεμίσει ουσιαστικά σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς που είναι στερεωμένες σε σαθρές βάσεις και να χάσετε κάθε επικοινωνία και επαφή.

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε πως το 2012 είναι χρονιά επέκτασης, φρεσκάδας και αισιοδοξίας για το δικό σας ζώδιο. Νέοι άνθρωποι θα εισέλθουν στη ζωή σας και θα δημιουργήσετε νέες σχέσεις-συνεργασίες. Πολλοί από εσάς μπορεί να αποφασίσετε να επισημοποιήσετε μία σχέση σας και να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Η κοινωνικότητά σας αυξάνεται σημαντικά και εργάζεστε σε ένα πιο ευρύ και ομαδικό πλαίσιο. Ο λόγος σας αποκτά δύναμη και αυτό σας κάνει υπολογίσιμη δύναμη. Στον εργασιακό τομέα έχετε να αντιμετωπίσετε αλλαγές που κάποιες φορές θα σας ξεβολεύουν αλλά με σύνεση, υπομονή και το Πλουτώνιο σθένος σας μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανακατατάξεις και στα νέα δεδομένα. Τέλος, τα οικονομικά σας εξελίσσονται ομαλά και έχετε εύνοιες. Δεν θα λείψουν τα απρόοπτα και οι αυξομειώσεις στους μισθούς. Μπορεί να δεχτείτε ενίσχυση από τα οικονομικά του/της συντρόφου σας. 

Κυριάκος Κοκτζίδης