Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Πανσέληνος Ιανουαρίου 2014
Αιγόκερου - Καρκίνου
Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 12 - 18/1/2014


Η Πανσέληνος του Αιγόκερου, η πρώτη Πανσέληνος του 2014, πραγματοποιείται την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου στις 6:52 το πρωί, ώρα Ελλάδας, με τη Σελήνη στις 25,58 μοίρες του Καρκίνου και τον Ήλιο, φυσικά, στις ίδιες μοίρες του Αιγόκερου. (Υπενθυμίζω ότι η Πανσέληνος είναι πάντα του ζωδίου όπου βρίσκεται ο Ήλιος και έτσι πρέπει να ονομάζεται ή -έστω- μπορούμε να πούμε η Πανσέληνος στον άξονα Αιγόκερου - Καρκίνου. Καλό είναι να μην λέμε "η Πανσέληνος στον Καρκίνο" γιατί είναι λάθος).

Το ωροσκόπιο της Πανσελήνου με συντεταγμένες Αθήνας είναι άξιο λόγου καθώς ο Ωροσκόπος του βρίσκεται στις 11,58 μοίρες του Αιγόκερου σε απόλυτη σύνοδο με τον Πλούτωνα. Το σχήμα γίνεται ακόμη σκληρότερο και πολυπλοκότερο καθώς έχουμε το τετράγωνο με τον Ουρανό ενώ από τον χορό δεν λείπουν ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Δίας για να συμπληρώσουν το καρέ. Με λίγα λόγια οι όψεις που δυναμιτίζει η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξαιρετικής σημασίας, ιδιαίτερα για το εύθραυστο κλίμα στο οποίο εδώ και καιρό ζούμε.


Με τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο στο χάρτη της Πανσελήνου, φαίνεται ότι ο λαός θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα. Επίσης δεν αποκλείεται να συμβεί κάποια γεωφυσική καταστροφή ή να έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. 
Από την άλλη, η Σελήνη και ο Δίας από το έβδομο σπίτι του ωροσκοπίου και οι όψεις τους, δηλώνουν ότι η εξωτερική μας πολιτική μοιάζει με σκακιέρα των "συμμάχων" και "υποστηρικτών" μας με πιόνια τους πολιτικούς μας, τη χώρα, εμάς τους ίδιους. Εμείς δεν συμμετέχουμε στο παιχνίδι. Απλά μας χρησιμοποιούν....

Ο Ποσειδώνας στο δεύτερο οίκο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου (και μάλιστα σε όψη 135 μοιρών με τον Άρη) αποτελεί το "όπιο του λαού" που το πίνει και μάλιστα με απειλές και βιαιότητα Γκαιμπελικού χαρακτήρα από τα media και τους λόγους των κυβερνώντων περί ανάπτυξης και κυβερνητικών ελλιγμών που θα μας βγάλουν από την κρίση. Ας πούμε ότι μας σερβίρεται ένα καλό παραμύθι, μιας και ο κόσμος των παραμυθιών είναι το βασίλειο του Ποσειδώνα...

Ανεξάρτητα από γεωγραφικές συντεταγμένες, το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ουρανό, η όψη 135 μοιρών του Κρόνου με τον Ουρανό, το ταυ τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη και τον Δία καθώς επίσης και η όψη 135 μοιρών του Άρη με τον Πλούτωνα, είναι ένας συνδυασμός αστρολογικών όψεων που κάνει πολύ πιθανή την πρόβλεψη σεισμών, γεωφυσικών καταστροφών, ακραίων καιρικών φαινομένων.  
Οι ίδιες όψεις δεν αποκλείουν τη βία, τις πολεμικές συρράξεις, τις παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών και τέτοιου είδους καταστάσεις, κοινωνοί των οποίων δεν αποκλείεται να γίνουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές "εστίες πυρών" στον πλανήτη μας. 

Αν συγκρίνουμε το ωροσκόπιο της Πανσελήνου με το ωροσκόπιο της Ελλάδας (στο σχήμα το ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι ο εσωτερικός χάρτης και ο εξωτερικός είναι της Πανσελήνου), θα δούμε ότι η Πανσέληνος πέφτει στον άξονα ενάτου - τρίτου της Ελλάδας που σχετίζεται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις μεταφορές, τις συγκοινωνίες, την παιδεία. Μιλάμε για τομείς που ήδη πλήττονται και θα είναι άξιο απορίας αν και πάλι τα βέλη της κυβέρνησης αντί να στραφούν στο "ψαχνό" των δημοσίων υπαλλήλων για την εξυγίανση του δημοσίου επιτεθεί στην παιδεία για περικοπές από το μέλλον και την κατάρτηση των παιδιών μας.

Με τον Κρόνο να σχηματίζει μία όψη 150 μοιρών με τη Σελήνη της Ελλάδας, φαίνεται ότι το ζωνάρι του λαού θα σφίξει κι άλλο με αποτέλεσμα να γίνει τόσο ασφυκτικό που θα κόβει και την αναπνοή. 
Ο Άρης και ο Κρόνος στον έκτο οίκο της Ελλάδας μας κάνουν προφανές ότι θα πληγεί η εργατική τάξη της χώρας ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί ένα ακόμη χτύπημα το ήδη βαριά άρρωστο σύστημα υγείας. 

Νομίζω ότι έχω δώσει τις πιο σημαντικές ερμηνείες και ότι πιο χρήσιμο από το να αναλωθώ σε λεπτομέρειες είναι να θέσω το ερώτημα: βάλθηκε το Σύμπαν να μας καταστρέψει; 
Η απάντηση είναι σαφώς αρνητική. Οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν Κοσμικές Αρχές που κάθε άλλο παρά να μας καταστρέψουν θέλουν. Ωστόσο, σκοπός τους είναι να υπηρετήσουν το Θείο Σχέδιο και να συντελέσουν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αν οι άνθρωποι, ο καθένας από εμάς, είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει τη συμμετοχή του στα παγκόσμια προβλήματα, αν ο καθένας από εμάς συναισθανθεί τον συνάνθρωπό του και την ευθύνη που φέρει τόσο για τον εαυτό του και το μέλλον του όσο και για τους άλλους, αν οι μάζες αντικατασταθούν από συνειδητοποιημένες ατομικότητες, τότε οι συγκεκριμένες Κοσμικές Αρχές, με τις ίδιες όψεις, αντί για κρίση θα μας έδιναν τα κλειδιά για να ανοίξουμε την επόμενη πόρτα της εξελικτικής μας πορείας...

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την Πανσέληνο του Αιγόκερου. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Ωστόσο, να θυμάστε ότι καμία γενική πρόβλεψη δεν υποκαθιστά την ανάλυση ενός προσωπικού χάρτη, στην οποία ο ειδικός αστρολόγος λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους του ωροσκοπίου και όχι μόνο την θέση του Ηλίου. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη