Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αιγόκερως 2012 - Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ο Κυριάκος Κοκτζίδης ανήκει στο νέο αίμα των αστρολόγων. Με χάρα μου δέχτηκα την πρότασή του να ανεβάσω τις ετήσιες προβλέψεις που έχει γράψει γιατί είναι πολύ προσεγμένες και χορταστικές. Αν θέλετε να ανατρέξετε στα ιστολόγια που διατηρεί πατήστε εδώ

 
Αισθηματικά και κοινωνική ζωή  
Ο Άρης στο πρώτο εξάμηνο από το φιλικό ζώδιο της Παρθένου αυξάνει την εξωστρέφεια σας και επιθυμείτε να βρίσκεστε μέσα σε κόσμο. Χαρίζει αισιοδοξία και καλή διάθεση ενώ παράλληλα σας ενεργοποιεί πνευματικά και κινητοποιεί το ένστικτό σας για επιμόρφωση και διεύρυνση των οριζόντων. Πολλοί Αιγόκεροι θα ασχοληθείτε με μεταπτυχιακές σπουδές ή κάποιο διδακτορικό ενώ άλλοι θα αναλάβετε ερευνητικά. Ο τομέας της μόρφωσης και της ανώτερης εκπαίδευσης κινητοποιούνται. Παράλληλα όμως οφείλετε να είστε προσεκτικοί σα ταξίδια σας στο εξωτερικό καθώς μπορεί να συμβαίνουν γεγονότα που θα σας ταλαιπωρούν. Ο έρωτας και το φλερτ δεν λείπουν ενώ παράλληλα αρχίζετε να βλέπετε τη ζωή μέσα από ένα πιο θετικό πρίσμα.
Στο πρώτο εξάμηνο με τον Δία από τον Ταύρο ο τομέας των αισθηματικών σας φλέγεται και έχετε δελεαστικές ερωτικές προτάσεις. Ο έρωτας σας παίρνει τα μυαλά και επιτέλους δείχνετε ερωτευμένοι. Τα επίπεδα δημιουργικότητάς σας αυξάνονται σημαντικά και μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλά σε αρκετούς τομείς της ζωής σας. To mood σας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα και επιθυμείτε να παραβρεθείτε σε κοσμικές δεξιώσεις και events. Η ζωή σας δεν περιλαμβάνει μόνο δουλειά και επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά στο μενού προστίθεται και ο έρωτας. Ο αισθησιασμός σας βαράει κόκκινο και διεκδικείτε μερίδιο στην ευτυχία.
Από τον Οκτώβριο και καθώς ο Κρόνος περνά στον Σκορπιό εισέρχεται στον τομέα της φιλίας και της ομαδικής σας δραστηριοποίησης. Αναμένονται ξεκαθαρίσματα στις φιλικές σας σχέσεις, θα κάνετε έναν γενικότερο απολογισμό και θα διακρίνεται ποιος όντως αξίζει να λέγεται «φίλος σας». Ο φιλικός σας κύκλος ενδέχεται να συρρικνωθεί αλλά θα μείνουν δίπλα σας φίλοι πολύτιμοι (μεγαλύτερης ηλικίας) και πιο έμπειροι που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξή σας. Ο τομέας της φιλίας φαίνεται να σταθεροποιείται σημαντικά ενώ παράλληλα και η δραστηριοποίησή σας στο συλλογικό θεμελιώνεται και γίνεστε υπολογίσιμη δύναμη. Βρίσκεστε σε μία περίοδο της ζωής σας κατά την οποία σχεδιάζετε-προγραμματίζετε το μέλλον σας με σύνεση και ορθολογισμό έτσι ώστε να ανέβετε θέση στην ιεραρχία. Επηρεάζονται αμεσότερα οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου (23 έως 31/12).
Ο Πλούτωνας στο ζώδιό σας επηρεάζει τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου (από 23/12 έως 3/1). Ο εαυτός σας και η προσωπικότητά σας αλλάζουν ριζικά, άρδην. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε εσείς τον εαυτό σας και τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού σας αλλάζει με τη σειρά του και αυτός. Αυτό συνεπάγεται στο να αλλάξουν και οι άλλοι απέναντί σας. Γίνεστε περισσότερο ενστικτώδεις και κινείστε με επιχειρηματική ικανότητα και δράση. Ο τομέας των σχέσεων και των συνεργασιών σας περνάει μέσα από μία διαδικασία αλλαγής. Σχέσεις που δεν είναι καλά θεμελιωμένες διαλύονται και τη θέση τους έρχονται να πάρουν άλλες, πιο υγιείς και δυνατές. Ο κοινωνικός σας περίγυρος δέχεται ανακατατάξεις και μπορεί να διευρυνθεί εκ νέου.

Οικονομικά και καριέρα
Από τις αρχές Απριλίου έως τις αρχές Αυγούστου η Αφροδίτη από τους Διδύμους ευνοεί σημαντικά τον τομέα της εργασίας σας και της καθημερινότητάς σας, η οποία φαίνεται να γλυκαίνει και να έχει περισσότερες υποχρεώσεις κοντά στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να δεχτείτε εύνοια από γυναίκες μέσα στον χώρο που εργάζεστε ενώ παράλληλα μπορείτε να ασχοληθείτε με μία συμπληρωματική δουλειά ενισχύοντας το εισόδημά σας. Η Αφροδίτη των Διδύμων σας αβαντάρει και στον τομέα της υγείας μιας και ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού σας συστήματος ενώ παράλληλα σας βοηθάει να αποτοξινωθείτε από χημικές τροφές.
Στο δεύτερο μισό του 2012 εισέρχεται ο βαρύγδουπος Δίας στους αέρινους Διδύμους και φέρνει τύχη στον ίδιο τομέα. Μπορείτε να βρείτε με ευκολία θέση εργασίας και να ενταχθείτε στο εργατικό δυναμικό οι άνεργοι. Παράλληλα φέρνει περισσότερη δουλειά και περισσότερες υποχρεώσεις στους ενεργά ενταγμένους στο εργατικό δυναμικό. Εν πάση περιπτώσει οι τομείς της εργασίας και της καθημερινότητάς σας ενεργοποιούνται σημαντικά. Πολλοί από εσάς θα αναλάβετε περισσότερες υποχρεώσεις από όσες μπορείτε να αντέξετε αλλά θα τις φέρετε εις πέρας με μεθοδικότητα και Κρόνιες τακτικές.
Από τις αρχές του έτους μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου ο Κρόνος φέρνει ευθύνες, υποχρεώσεις και κούραση στον τομέα των επαγγελματικών σας. Οι άλλοι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί μαζί σας και σας αναθέτουν σημαντικό έργο. Αυτό δεν σας φοβίζει καθώς είστε εργασιομανείς, μεθοδικοί και άκρως οργανωτικοί έτσι μπορείτε να φέρετε εις πέρας τεράστιο φόρτο εργασίας με τρόπο επιτυχή και αυτό εντυπωσιάζει. Εφόσον αντεπεξέλθετε σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις με επιτυχία δεν αποκλείεται να σας ανατεθεί κάποια σημαντικότερη θέση εργασίας που θα συμβάλει στην περεταίρω κοινωνική σας καταξίωση και πρόοδο. Η κούραση είναι σημαντική αλλά η άνοδος είναι πιο γλυκιά συνεπώς οπλιστείτε της Κρόνιας τακτικής σας και κερδίστε το στοίχημα με τους εαυτούς σας. Εξάλλου κυβερνήτης σας είναι και έχετε «τα κότσια» να τον χειριστείτε καλύτερα από κάθε άλλο ζώδιο. Συν τοις άλλοις είναι αρκετά πιο επιεικής με το δικό σας ζώδιο.
Ο Ουρανός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς προκαλεί (κυρίως για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο) αλλαγές και στην καριέρα. Κάποιοι ενδέχεται να αλλάξουν χώρο συστέγασης εργασίας ενώ άλλοι αναμένεται να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά της νέας εργασιακής θέσης συγκριτικά με την παλαιά και αποφασίστε μετά από ώριμη σκέψη και τακτική. Φερθείτε έξυπνα και πρακτικά.
Ο Ποσειδώνας τον πρώτο μήνα του 2012 από τον Υδροχόο κλείνει οριστικά οικονομικές εκκρεμότητες και επιπλοκές για τους γεννημένους στο τέλος του ζωδίου (17 έως 20 Ιανουαρίου). Από τον Φεβρουάριο του 2012 και μετά ο τομέας των οικονομικών σας καθαρίζει οριστικά και απαλλάσσεστε οριστικά από την Ποσειδώνια επιρροή που σας οδήγησε σε κακούς οικονομικούς χειρισμούς. Οι όποιες οικονομικές εξαπατήσεις των προηγούμενων ετών φτάνουν στο τέλος τους και εσείς πλέον με περισσότερο ρεαλισμό και αντικειμενικότητα έρχεστε να φέρετε τις ισορροπίες στον πολύπαθο οικονομικό τομέα.   
Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω φέρνει αλλαγές και στην επαγγελματική σας ζωή και τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Μπορεί να αλλάξετε αντικείμενο επαγγελματικής απασχόλησης και να ασχοληθείτε με κάτι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σας.

Υγεία 
Η Αφροδίτη από τις αρχές Απριλίου έως τις αρχές Αυγούστου παρέχει προστασία σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία σας. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση που βρίσκεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας χαρίζει ευεξία. Στην πολύμηνη παραμονή της Αφροδίτης στους Διδύμους έρχεται να προσθέσει εύνοια και ο Δίας, ο οποίος αβαντάρει ακόμη περισσότερο τον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό σας χαρίζει νεανικότητα και αντοχές. Μπορείτε να αρχίσετε μία δίαιτα βασισμένη στον μεσογειακό τρόπο διατροφής που θα θωρακίσει τον οργανισμό σας. Μέσα στα πιθανά σενάρια είναι η έναρξη προγράμματος εκγύμνασης με σκοπό να δημιουργήσετε ένα μυώδες σώμα. Σαφώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξετάσεις και να διαγνωστεί κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή μπορεί να περιοριστεί σημαντικά ή να καταπολεμηθεί.


Σπίτι και οικογένεια
Για τους έγγαμους Αιγόκερους ο Δίας στον Ταύρο το πρώτο εξάμηνο του 2012 μπορεί να φέρει ευχάριστες ειδήσεις ή εξελίξεις σχετικά με θέματα παιδιών ενώ παράλληλα μπορεί να αποκτήσετε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας. 
Ο Κρόνος μέχρι τον Οκτώβριο πιέζει καταστάσεις και μέσα στην οικογένεια και φέρνει κάποια απομάκρυνση ή ψυχρότητα. Μπορεί να έχετε κάποιες δυσκολίες σε σχέση με το πατρικό σας σπίτι ή ένας από τους δύο γονείς σας (κατά πάσα πιθανότητα ο πατέρας σας) να χρειαστεί την συνδρομή σας για κάποιο πρόβλημα υγείας.
Ο Ουρανός σε όλη τη διάρκεια του 2012 φλερτάρει από το πρώτο δεκαήμερο του Κριού και φέρνει αλλαγές στην οικογενειακή σας κατάσταση. Πολλοί Αιγόκεροι θα αποφασίσουν να αλλάξουν κατοικία ή τόπο κατοικίας. Κάποιοι νεότεροι αιγόκεροι ενδέχεται να ανεξαρτητοποιηθούν και να εγκαταλείψουν το πατρικό τους σπίτι. Οι αλλαγές έρχονται με τρόπο εντελώς αναπάντεχο και απρόβλεπτο. Κάποιοι Αιγόκεροι ενδέχεται να αποφασίσουν μία συγκατοίκηση ή συμβίωση ενώ άλλοι θα αποφασίσουν να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας. Δεν θα λείψουν και εκείνοι του ζωδιακού που θα χωρίσουν με έναν τρόπο επεισοδιακό και αναπάντεχο.  
Από τον Φεβρουάριο και μετά οι σχέσεις σας με τα αδέλφια σας και στους στενούς συγγενείς περνάνε σε μία άλλη φάση καθώς ο Ποσειδώνας επηρεάζει το κομμάτι αυτό του ωροσκοπίου σας. Οι σχέσεις μπορεί να γίνουν ιδανικές αλλά να κρύβονται ιδιοτελή κίνητρα που από πίσω κρύβουν δόλο. Δεν είναι απαραίτητα κακή επιρροή, λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι και μπορεί να δημιουργήσει και πολύ ισχυρά δεσμά.

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε πως το 2012 δεν αποτελεί μία κακή χρονιά. Φέρνει δυσκολίες, εμπόδια και περιορισμούς αλλά έχετε και σημαντικές προστασίες όπως στον τομέα της υγείας και της εργασίας. Συν τοις άλλοις οφείλετε να παραδεχτείτε πως αναστηλώνεται ο τομέας των ερωτικών σας κάτι που είναι κόντρα στον χαρακτήρα σας. Οι αλλαγές είναι βιώσιμες και το σύμπαν σας καλεί να αλλάξετε ριζικά στάση ζωής.

Κυριάκος Κοκτζίδης