Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 3 - 9/6/2012, Έκλειψη Σελήνης & Διάβαση της Αφροδίτης


Αυτή η εβδομάδα θα είναι πλούσια σε γεγονότα, αστρολογικά και όχι μόνο. Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 πραγματοποιείται η μερική Σεληνιακή έκλειψη στις 14,14 μοίρες του Τοξότη, στον άξονα Διδύμων - Τοξότη. Στην έκλειψη συμμετέχει η ανάδρομη Αφροδίτη, η οποία θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο ενώ το σκληρό πρόσωπό της οφείλεται στον Άρη, ο οποίος σχηματίζει τετράγωνα με τα Φώτα (Ήλιο - Σελήνη). Κι όλα αυτά τη στιγμή που το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα τείνει να γίνει απόλυτα ακριβές... 
Η επίδραση της έκλειψης θα είναι πολύ δυνατή καθώς, εκτός των επιδράσεών της στα προσωπικά ωροσκόπια, επηρεάζει με πολύ σκληρό τρόπο το ωροσκόπιο της Ελλάδας και, βεβαίως, δίνει το στίγμα της σε όλη την ανθρωπότητα. 

Αν θέλετε να διαβάσετε λεπτομερώς για την έκλειψη της Σελήνης και για τις επιδράσεις της στο χάρτη της Ελλάδας, στην πολιτική, στην κρίση και στις εκλογές, πατήστε εδώ.

Ένα πολύ σπάνιο αστρολογικό - αστρονομικό γεγονός θα συμβεί στις 6 Ιουνίου 2012. Πρόκειται για τη διάβαση της Αφροδίτης! Αυτό το γεγονός είναι εξαιρετικά σπάνιο. Οι διαβάσεις της Αφροδίτης εμφανίζονται σε ζεύγη που χωρίζονται μεταξύ τους κατά 8 χρόνια, αλλά επαναλαμβάνονται κάθε 121,5 και στη συνέχεια κάθε 105,5 χρόνια. Συνεπώς, ο κύκλος των διαβάσεων της Αφροδίτης επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 243 χρόνια, με τις επί μέρους διαβάσεις να παρατηρούνται κάθε 8, 121,5, 8 και 105,5 χρόνια. Με τη διάβαση της 6ης Ιουνίου 2012 κλείνει ο κύκλος των οκτώ χρόνων αφού το "ζευγάρι" της συγκεκριμένης διάβασης είχε γίνει το 2004.
Συνολικά η συγκεκριμένη διάβαση της Αφροδίτης θα διαρκέσει 6,5 ώρες και θα είναι ορατή από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Στην Ελλάδα θα γίνει ορατό το τελευταίο μέρος της διάβασης, στις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιουνίου, από την ανατολή του Ήλιου μέχρι τις 7:50 πμ.

Ουσιαστικά η διάβαση της Αφροδίτης είναι έκλειψη του Ηλίου από την Αφροδίτη! Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι οι διαβάσεις της Αφροδίτης συνδέονται με γεγονότα κοσμοϊστορικής σημασίας. Τουλάχιστον έτσι πίστευαν οι Μάγιας, οι οποίοι είχαν φτιάξει ένα ακριβέστατο και αξιοθαύμαστο ημερολόγιο που στηριζόταν στην κίνηση της Αφροδίτης. Αυτό ήταν το ιερό τους ημερολόγιο, το Τζόλκιν. Όπως σαφέστατα αναλύω στο βιβλίο μου, "2012 Αλήθειες και Ψέματα", το 2012 αποτελεί μία πολύ σημαντική χρονιά για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Το ημερολόγιό τους "μηδενίζεται", όπως λένε οι λάτρεις της εσχατολογίας αλλά, ουσιαστικά, δεν μηδενίζεται. Απλά φθάνει στα 13 μπακτούν, δηλαδή κλείνει ένας μεγάλος κύκλος εξέλιξης της ανθρωπότητας. Η ανθρωπότητα καλείται να διευρύνει τη συνειδητότητά της και να προετοιμαστεί για το επόμενο στάδιό της που -πάντα κατά τους Μάγιας- θα είναι ο πνευματικός Άνθρωπος. Εννοείται ότι όλα αυτά θα γίνουν μέσα από δοκιμασίες αλλά όχι με την ολική καταστροφή. 
Πάντως, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι το 2004 που είχε γίνει το πρώτο μέρος του ζευγαριού της διάβασης της Αφροδίτης, ήταν η χρονιά που στιγματίστηκε από το τσουνάμι στην Ινδονησία, του οποίου ο απολογισμός ήταν χιλιάδες νεκροί. Ωστόσο, όπως και νάχει, σημαντικό είναι να λάβουμε υπόψη μας τούτο:  
"...Στη μικρότατη αστραπή της ζωής μας, νιώθουμε να πατάει πάνω μας αλάκερος ο Θεός, και ξαφνικά νογουμε: Αν έντονα όλοι πεθυμήσουμε, αν οργανώσουμε όλες τις ορατές κι αόρατες δυνάμες της γης και τις ρίξουμε προς τ΄ απάνω, αν παντοτινά άγρυπνοι όλοι μαζί παραστάτες παλέψουμε· το Σύμπαντο μπορεί να σωθεί.
Όχι ο Θεός θα μας σώσει· εμείς θα σώσουμε το Θεό, πολεμώντας, δημιουργώντας, μετουσιώνοντας την ύλη σε πνέμα.
Μα μπορεί όλος μας ο αγώνας να πάει χαμένος. Αν κουραστούμε, αν λιγοψυχήσουμε, αν μας κυριέψει πανικός, όλο το Σύμπαντο κιντυνεύει..." (Νίκος Καζαντζάκης: Ασκητική).

Στο Astrology.gr είναι ήδη αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τη Σεληνιακή Έκλειψη της 4ης Ιουνίου 2012. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ. 

Σμάρω Σωτηράκη