Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ολική Έκλειψη Σελήνης στον άξονα Ζυγού - Κριού
Μια πιο Εσωτερική Ματιά


Μία φαντασμαγορική ολική έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται τα ξημερώματα της Δευτέρας στον άξονα Ζυγού – Κριού. Φαντασμαγορική ως φαινόμενο καθώς η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι υπερσελήνη, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη ομορφιά και σπανιότητα στο φυσικό φαινόμενο.

Στο παρόν άρθρο θα εστιαστώ στο πώς επιδρά η συγκεκριμένη έκλειψη στο ανθρώπινο γίγνεσθαι και από ποια οπτική γωνία πρέπει να το δούμε με τα μάτια της συνείδησης ως όντα με βούληση.
Το θέμα που θέτει η έκλειψη στον άξονα Ζυγού - Κριού είναι το «εγώ και οι άλλοι» αλλά, στην πραγματικότητα, το θέμα μας είναι οι «άλλοι είμαι εγώ». Κοινώς αυτό που έρχεται να μας διδάξει σε ένα πιο βαθύ, εσωτερικό πεδίο, είναι ότι οι επιλογές μας, οι σχέσεις μας –κυρίως οι διαπροσωπικές- οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν, εμπερικλείουν στοιχεία του εαυτού μας που εμείς καλούμαστε να ανιχνεύσουμε.

Σε αυτό το σημείο θα κάνω μια παρένθεση και θα σας δώσω μιαν εικόνα που θα σας βοηθήσει πολύ στην κατανόηση του τρόπου που επιδρούν οι εκλείψεις στον ψυχισμό μας: φανταστείτε την εικόνα του εαυτού σας σε έναν χώρο όπου σβήνει το φως και η απώλειά του σας υποκινεί να ανιχνεύσετε το πεδίο δράσης σας με σκοπό να βρείτε ένα κερί και έναν αναπτήρα ή έναν φακό. Ανάλογα με το πόσο καλά γνωρίζετε το χώρο που βρίσκεστε, αυτή η προσπάθεια θα είναι εύκολη αλλά θα γίνεται όλο και δυσκολότερη αν ο χώρος στον οποίο κινείστε, σας είναι αμυδρά γνωστός ή –ακόμη χειρότερα- σας είναι εντελώς άγνωστος. Το αν θα χτυπήσετε και θα πονέσετε εξαρτάται από τη δεξιότητά σας να ελιχθείτε μέσα στο σκοτεινό σας χώρο και από το πόσο οικείος σάς είναι. Όταν φθάσετε στο σημείο να ανάψετε κάποιο φως, η ψυχοσύνθεσή σας αλλάζει, νιώθετε πιο ασφαλείς, παρατηρείτε περισσότερο αυτά που υπάρχουν γύρω σας, ηρεμείτε. Τώρα, σκεφτείτε ότι ο χώρος σας είναι ο εσωτερικός σας κόσμος, ότι το σκοτάδι σχετίζεται με τον σκιώδη εαυτό σας (απωθημένα, ελαττώματα, ανασφάλειες, αρνητικά συναισθήματα, κλπ) και ότι η προσπάθειά σας να βρείτε το φως είναι η αναγκαιότητα να φωτίσετε με το ηλιακό, ανέσπερο Φως της συνείδησης τα προσωπικά σας σκοτάδια.

Με την επίδραση της Σεληνιακής έκλειψης που θα ομορφύνει τον ουρανό μας με το υπέροχο πορφυρό της χρώμα (εξ’ ου και η ονομασία «ματωμένο φεγγάρι») τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα πρέπει να παρατηρήσουμε τι γίνεται γύρω μας και να αποδεχθούμε ότι η ευθύνη για το τι συμβαίνει με τους άλλους είναι δική μας.
Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποια είναι η πιο ωραία;;; Τόσο η θετική όσο και η αρνητική απάντηση είμαστε εμείς!
Εμείς που καλούμαστε να αποκαλύψουμε τη σκιά μας για να ανακαλύψουμε το Φως!
…Κι όταν η συνειδητότητα αναλάβει το έργο της, τότε επέρχεται η ένωσή μας με την Παγκόσμια Συνείδηση. Ο Ήλιος μας (συνείδηση) φωτίζει το υποσυνείδητό μας (Σελήνη) και η Γη (προσωπικότητα εκδηλωμένη στην ύλη) δεν μπορεί να σκιάσει το φως. Τότε διαλύονται οι σκιές και παύει να εκλείπει το φως. Τότε εκλείπει μόνο ο φόβος και θριαμβεύει το Φως!

Κάποιες Επεξηγήσεις προς Αποφυγή Παρεξηγήσεων
Επειδή ο φόβος και τα σκοτάδια του είναι αυτός που πρέπει να διαλυθεί από την ύπαρξη του φωτός, θεωρώ ότι θα ήταν ωφέλιμο να σας εξηγήσω με απλά λογάκια ορισμένους όρους που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμένη έκλειψη και έχουν προκαλέσει τον τρόμο.
Αυτή η Πανσέληνος / έκλειψη είναι υπερσελήνη επειδή η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της, δηλαδή στο πιο κοντινό προς τη γη σημείο της εκλειπτικής της. Φαίνεται κατά 14% πιο μεγάλη απ’ ότι συνήθως και είναι κατά 30% πιο λαμπρή.

Το φεγγάρι αυτό λέγεται «ματωμένο» επειδή είναι πορφυρό κατά τη διάρκεια του φαινομένου της έκλειψης. Αυτό το φαντασμαγορικό πορφυρό του χρώμα το οφείλει στο γεγονός ότι οι ακτίνες του Ήλιου διαθλώνται στη γήινη ατμόσφαιρα και παίρνουν αυτό το χρώμα.

Όντως μία ολική έκλειψη υπερπανσελήνου είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Η συγκεκριμένη έκλειψη ολοκληρώνει μία τετράδα που άρχισε από τον Απρίλιο του 2014 ενώ η επόμενη θα συμβεί στο 2033. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάθουμε πανικό. Καλύτερα να προσέχουμε λίγο περισσότερο τι συμβαίνει γύρω μας και ότι συμβαίνει να το φέρνουμε στο φως της συνείδησης για να το κατανοήσουμε και να το εξαγνίσουμε αφήνοντάς το να ενσωματωθεί στο πυρ του Ήλιου μας που μας ενώνει με το Κοσμικό Πυρ.

Στην τηλεοπτική εκπομπή NaMaSte της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου έχω αναλύσει το πώς θα επηρεάσει η έκλειψη Σελήνης της 28ης Σεπτεμβρίου 2015 όλα τα ζώδια, τι πρέπει να προσέχουμε και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο.
Επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, κυρίως Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους και όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στο πρώτο δεκανό των συγκεκριμένων ζωδίων.
Γενικότερα, αν γνωρίζετε το ζώδιο του ωροσκόπου σας, παρακολουθήστε το για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Ωστόσο, τονίζω (για πολλοστή φορά) ότι καμία γενική πρόβλεψη δεν υποκαθιστά την ανάλυση του προσωπικού σας αστρολογικού χάρτη από έναν έμπειρο αστρολόγο.

Σμάρω Σωτηράκη