Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Δίας στον Σκορπιό
10 Οκτωβρίου 2017 - 8 Νοεμβρίου 2018


Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ο Δίας περνάει στον Σκορπιό όπου θα παραμείνει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου του 2018. Η μετακίνηση αυτού του γιγάντιου πλανήτη και η παραμονή του σε ένα ζώδιο είναι πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός καθώς αλλάζει τις ενέργειες και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να επαναδομήσουμε τις ζωές μας σε πιο ουσιαστικές βάσεις, να τις μεταμορφώσουμε ώστε να είναι πιο συμβατές προς τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες μας.

Το ζώδιο του Σκορπιού εκφράζεται μέσα από τη συγχώνευση, τη μετουσίωση, τη μεταμόρφωση. Είναι το περιβάλλον που μας επιτρέπει να διεισδύσουμε βαθιά μέσα μας, να αναγνωρίσουμε τις σκιώδεις πλευρές μας και να τις μετουσιώσουμε μέσα στο φως της συνείδησης. Τα ίδια τα σύμβολα του Σκορπιού καταδεικνύουν τη διαδικασία της μεταμόρφωσης καθώς εκτός του ερπετού (σκορπιός), ο Σκορπιός στην εξέλιξή του μετατρέπεται σε αετό.

Στο πλαίσιο της καθημερινότητας ο Σκορπιός σχετίζεται με το «επιχειρείν».  Συγχωνεύσεις χρημάτων αλλά και ατόμων εκφράζονται μέσα από αυτό το πολύπλοκο ζώδιο του νερού, μέσα από το οποίο επιχειρούμε είτε να αυγατίσουμε τα χρήματά μας είναι να ενωθούμε ψυχή τε και σώματι με ένα ταίρι.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης. Στον Σκορπιό βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να μας εξωθήσει σε βαθιές, ουσιαστικές αλλαγές. Ευνοεί την προσπάθειά μας να κάνουμε ένα εσωτερικό ταξίδι, διαπερνώντας όλες τις διαστρωματώσεις της ύπαρξής μας, με σκοπό να κατανικήσουμε τα πάθη και τους φόβους μας, με στόχο μας να απελευθερωθούμε από τα ίδια μας τα δεσμά, από τις εξαρτήσεις που οφείλονται στις ανασφάλειές μας. 
Παράλληλα, στο ζώδιο του Σκορπιού ο Δίας λειτουργεί ευεργετικά για όσους προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις σε οικονομικά θέματα με τράπεζες, δημόσιο, ασφάλειες, διατροφές, κληρονομικά.


Ας δούμε, ωστόσο, τι έρχεται να διαμηνύσει ο Δίας από τον Σκορπιό σε κάθε ζώδιο και πώς θα το επηρεάσει για έναν ολόκληρο χρόνο. Αν γνωρίζετε το ζώδιο του ωροσκόπου σας, διαβάστε το για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.


Σμάρω Σωτηράκη