Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
16 - 22 Οκτωβρίου 2017
Νέα Σελήνη στον Ζυγό


Αυτή η εβδομάδα στιγματίζεται από τη Νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου στον Ζυγό με τα Φώτα (Ήλιο – Σελήνη) να σχηματίζουν μια τέλεια αντίθεση με τον Ουρανό. Επαναστατική Νέα Σελήνη που μας εξωθεί σε αλλαγές. 
Αρχικά, επειδή θα συμβεί στο ζώδιο που αντιπροσωπεύει τις σχέσεις και τις συνεργασίες, μας διαμηνύει ότι κερδισμένοι θα είμαστε όσοι βρούμε τη δύναμη να αποτινάξουμε από τη ζωή μας, από την ψυχή μας, από το συναίσθημά μας τις δεσμεύσεις που είναι προϊόντα ανασφάλειας, αδυναμίας, φόβου. Τις εξαρτήσεις που λειτουργούν σαν ένα πολύ μεγάλο βάρος, το οποίο μας κρατάει καθηλωμένους και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε μπροστά, να ατενίσουμε το μέλλον και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας και –κατ’ επέκταση- την ευτυχία μας. 
Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη μας εξωθεί στο να κάνουμε την επανάστασή μας για να λυτρωθούμε και να απελευθερωθούμε από τις τοξικές σχέσεις και όχι να γίνουμε επαναστάτες χωρίς αιτία, αφήνοντας τον εγωισμό μας να πάρει τα ηνία και διεκδικώντας να είμαστε αυτοί που θα ασκούν έλεγχο στις σχέσεις μας, αναγκάζοντας τους άλλους τα χορεύουν στο δικό μας ταμπουρά.

Την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, ο Ερμής περνάει στον Σκορπιό, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου και θα μας κάνει πιο βαθυστόχαστους, πιο συγκρατημένους, ίσως και πιο καχύποπτους, σαφώς πιο εσωστρεφείς.


Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο Άρης περνάει στον Ζυγό, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Ο Ζυγός είναι ένα περιβάλλον που δεν ταιριάζει στον Άρη, γεγονός που μπορεί να μετατρέπει τη διάθεση για αγώνα σε ανταγωνισμό, την αναγκαιότητα για μάχες σε ναρκισσιστική επιβολή τύπου «θα γίνει το δικό μου ο κόσμος να χαλάσει», την ανάγκη για δράση σε οπισθοχώρηση τύπου «ας βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα». Με λίγα λόγια αυτός ο Άρης θέλει προσοχή και για να κερδίσουμε όσα μπορούμε, να μη χαθούμε στις σκιές μας και να επιτύχουμε αυτά που θέλουμε, θα πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα να μπαίνουμε στη θέση των άλλων και να μην κάνουμε σε κανέναν αυτό που δεν θα θέλαμε να μας κάνει.


Σμάρω Σωτηράκη