Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα: Η σκοτεινή δύναμη αναμετράται με το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας

(artist:Peter Gric)

Εδώ και αρκετό καιρό (από τον Νοέμβριο του 2009) οι δύο πιο σκληροί πλανήτες του ζωδιακού σχηματίζουν μεταξύ τους την πιο επιθετική όψη που υπάρχει στην αστρολογία, αυτή του τετραγώνου. Αυτό το τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα θα μας επηρεάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα προκαλέσει κοσμοϊστορικά γεγονότα, κάποια εκ των οποίων πρωταγωνιστούν ήδη στα δελτία ειδήσεων (οικονομική κρίση, σεισμοί). Τη στιγμή λοιπόν που ο Γενάρης θα δίνει τη σκυτάλη του στον Φλεβάρη θα σχηματίζεται εκ νέου στον ουρανό με ακρίβεια η δυσαρμονικότατη αυτή όψη Κρόνου - Πλούτωνα ενώ τα χειρότερα αναμένονται το καλοκαίρι που το τετράγωνο θα γίνει Ταυ τετράγωνο (πολύ σκληρότερο σύστημα όψεων) με τη συμβολή των Δία - Ουρανού από τον Κριό.

Ο Πλούτωνας βρίσκεται μέσα στο ζώδιο του Κρόνου (στον Αιγόκερω), το οποίο σχετίζεται με τη κοινωνία και τις δομές της, με την άρχουσα τάξη, τις κυβερνήσεις, το κατεστημένο. Η επιθετικότατη αναμέτρηση των δύο αυτών πλανητών (με τον Πλούτωνα να "βυθίζεται" στις Κρόνιες εξουσίες όχι για να ενσωματωθεί αλλά για να τις υπονομεύσει και να τις χτυπήσει στη ρίζα τους) θα ενισχύσει το στοιχείο της διαφθοράς, της σκληρότητας και της  δολοπλοκίας.

Το αίτημα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (όπου θα παραμείνει μέχρι το 2024) είναι να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος διακυβέρνησης, προκειμένου να φθάσουμε στην απόλυτη αλλαγή, στην εκ βαθέων αναγέννηση - που είναι Πλουτώνιο αίτημα αλλά που έπεται ενός συμβολικού ή και κυριολεκτικού θανάτου.

Φαίνεται ότι οι κυβερνήσεις θα είναι πιο σκληρές με τις μάζες, οι οποίες με τη σειρά τους θα διεκδικούν με πιο ακραίους τρόπους τα δικαιώματά τους, θα αυξηθεί η βία αλλά και η επιθετικότητα με τελικό αποδέκτη τον πολίτη της διπλανής πόρτας. Οι μάζες θα ξεσπούν αλόγιστα, καθώς η μετάλλαξη της κοινωνίας σε πιο ασταθείς και βίαιες δομές θα αυξήσει το ψυχικό έλλειμά πολλών ανθρώπων.

"Ο μεγάλος αδελφός" και η κάμερά του θα έχουν στον στόχαστρο των κάθε πολίτη, καθώς θα κριθεί απαραίτητο να είμαστε υπό παρακολούθηση ενώ δεν αποκλείεται να δούμε αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης με τους στρατιώτες να εποπτεύουν στους δρόμους και να σπέρνουν σε άλλους την ασφάλεια ότι δεν κινδυνεύουν και σε άλλους τον πανικό ότι οδηγούμαστε σε στρατοκρατούμενη κοινωνία.

Ο Κρόνος (εξουσία) και ο Πλούτωνας (χρήμα) αναμετρώνται. Οι οικονομικά ισχυροί θα παρεισφρέουν όλο και περισσότερο  στην εξουσία, ενώ το χρήμα θα συσσωρεύεται σε μεγάλους οργανισμούς ή εταιρείες, αφήνοντας στο κατώφλι της συρρίκνωσης τις όποιες προσωπικές πρωτοβουλίες. Θα αποκτήσουν ισχύ όσοι ενσωματωθούν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και γενικότερα, με παντιέρα τους το "η ισχύς εν τη ενώσει".
Η οικονομική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί ενώ τα αποτελέσματά της μάλλον δεν μας είναι γνωστά ακόμη, όσο και να τα υποψιαζόμαστε. Το βέβαιο είναι ότι θα παρθούν αυστηρά μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν τους πολίτες και μάλιστα τους πιο αδύναμους οικονομικά.

Το τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα μπορεί να προκαλέσει σεισμούς (πέραν αυτού που έχει ήδη διαλύσει την Αϊτή και -πιθανότατα- ανάλογης ισχύος), ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείονται οι εκρήξεις ηφαιστείων.

Ας μη ξεχνάμε ότι κάθε όψη, κάθε πλανήτης, κάθε τι στη δημιουργία έχει τη καλή και τη κακή του πλευρά. Στη προκειμένη περίπτωση η ανθρωπότητα της δολοπλοκίας, του κέρδους και της ανάγκης για έλεγχο και εξουσία δεν είναι έτοιμη για να εκφράσει τη θετική πλευρά του τετραγώνου Κρόνου - Πλούτωνα. Ωστόσο,  ο στόχος της όψης είναι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως ανθρωπότητα, κυβερνήσεις, άτομα. Να συνειδητοποιήσουμε τις εξαρτήσεις μας από την ύλη που στη πραγματικότητα δεν είναι πηγή ζωής αλλά επισκιάζει τη χαρά της ζωής. Να δομήσουμε μια κοινωνία σε πιο γερές βάσεις, στηριγμένη στην αξία και στην επιδίωξη του συλλογικού συμφέροντος και όχι του ατομικού.

Ας φροντίσουμε λοιπόν ο καθένας μας ξεχωριστά ως κύτταρο της ανθρωπότητας να ενηλικιωθούμε, πράγμα που σημαίνει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και όχι να χάσουμε τη παιδικότητά μας. Να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι και να αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες των πράξεών σας και πάνω απ΄ όλα να στέλνουμε θετικές σκέψεις και φως όχι μόνο στους αναξιοπαθούντες γύρω μας αλλά και στους κρατούντες που με τις αποφάσεις τους επηρεάζουν τα τεκταινόμενα στο γήινο πεδίο.

Σμάρω Σωτηράκη