Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Δίας στους Ιχθείς: ρομαντισμός και ευσπλαχνία σε σκληρούς καιρούς!

(artist: Stuart Kirby)

Ένα ακόμη σημαντικό αστρολογικό γεγονός θα συμβεί τώρα στο ουράνιο στερέωμα. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου, στις 4:11 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ο ευεργετικός πλανήτης Δίας θα αφήσει το ζώδιο του Υδροχόου και θα μπει σε εκείνο των Ιχθύων, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2011, κάνοντας ένα μικρό πέρασμα στον Κριό από τις 6 Ιουνίου μέχρι τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου 2010. Μέσα στους Ιχθείς ο Δίας νοιώθει πολύ άνετα - αφού συγκυβερνάει παραδοσιακά αυτό το ζώδιο - επομένως θα εκδηλώσει ελεύθερα τις ιδιότητες του.

Ο Δίας στους Ιχθείς θα μαλακώσει κάποια από τα σκληρά στοιχεία της εποχής που ζούμε (ή θα δώσει ακόμη μεγαλύτερες τάσεις φυγής στους ανθρώπους). Οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν περισσότερο φιλεύσπλαχνοι και τα κράτη να δείξουν μεγαλύτερη μέριμνα για τους πάσχοντες και τους περιθωριοποιημένους στην κοινωνία μας. Ίσως μπούμε και σε μία μίνι εποχή ανεπάντεχου ρομαντισμού. Η σύνοδος Δία - Ποσειδώνα που κυριάρχησε στο 2009, δίνει τη σκυτάλη της στον Δία στους ιχθείς. Ο επαναστατικός ρομαντισμός των αδυνάτων μετατρέπεται σε ρομαντισμό προς όλους και όλα ενώ η ανάγκη για μια καλύτερη ζωή και για περισσότερη αισιοδοξία δεν εκφράζεται με επιθετικότητα αλλά με πίστη.

Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να επικρατήσουν τα αγγελικά πλασμένα μηνύματα του Δία στους Ιχθείς καθώς είναι όψη καθοριστικής σημασίας, εξαιρετικά δυνατή στις εκφράσεις σας και με πολύ μεγάλη ενέργεια, της οποίας το χαρακτηριστικό είναι η επιθετικότητα, είτε προέρχεται από τις γήινες εκτονώσεις (σεισμοί, ηφαίστεια) είτε από την άρχουσα τάξη είτε ακόμη και από τις μάζες που έχουν τη τάση να αντιδρούν με απόγνωση.

Ο Δίας στους Ιχθείς, υπό το κράτος του τετραγώνου Κρόνου - Πλούτωνα θα παίξει το ρόλο της ελπίδας και της πίστης, της θετικής σκέψης που από άνθρωπο σε άνθρωπο και από στόμα σε στόμα θα διαδίδεται με σκοπό να συνενώσει όλους αυτούς που με καθαρή καρδιά και ανώτερη συνειδητότητα, θα προσπαθήσουν να στείλουν τις προσευχές τους στους ταλαιπωρημένους αυτού του πλανήτη, για να μην πω στον ίδιο τον πλανήτη.

Αναμενόμενη συνέπεια του Δία στους ιχθείς είναι να αυξηθεί η μεγάλη αγκαλιά όλων αυτών των αγνώστων που πιστεύουν ότι όλοι είμαστε ένα, μητέρα μας είναι η Γαία και πατέρας μας ο Κόσμος.

Το μεγάλο μήνυμα που μας φέρνει ο Δίας από τους Ιχθείς είναι το "αγαπάτε άνευ όρων"! Η εγωιστική, "δημώδης" αγάπη που περιμένει ανταπόδωση και ανταλλάγματα, η επένδυση συναισθημάτων δεν ευοδώνονται με τον Δία στους Ιχθείς. Αντίθετα ο πλανήτης της επέκτασης στο ζώδιο του συλλογικού ασυνειδήτου "μιλάει" για την πανανθρώπινη, κατά του εγωισμού αγάπη, άνευ όρων και ορίων. Αυτή την αγάπη που προϋποθέτει πνευματική ανάπτυξη, καθαρή καρδιά, νου αλώβητο στις διαβολές και άτομο που θέλει να ανελιχθεί και όχι να τροφοδοτεί την ερπετική πλευρά του.
Με λίγα λόγια Ο Δίας στους Ιχθείς είναι η συμπαντική υπερπροσφορά για όσους έχουν ήδη συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της ανέλιξης. Τότε και μόνο τότε, συντονισμένοι με το Σύμπαν, θα βρουν την Ιθάκη τους και, αν δεν τα καταφέρουν να φθάσουν στον προορισμό τους, θα έχουν καταλάβει ότι το ταξίδι ήταν αυτό που άξιζε τελικά.

Σμάρω Σωτηράκη