Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Αφροδίτη στους ιχθείς: Η αγάπη όλα τα υπομένει, όλα τα γνωρίζει....


(artist: Stuart Kirby)

Από σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τις 7 Μαρτίου.
Η Αφροδίτη έχει έξαρση στους Ιχθείς, δηλαδή σ' αυτό το ζώδιο βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εκφράσει τις πιο εκλεπτισμένες, θετικές ιδιότητές της, να ξεφύγει από την άγάπη για την ύλη του ταύρου και τη συντροφική αγάπη του ζυγού και να γίνει το μέσον για να εμπλουτίσουμε τη συνειδητότητά μας με υψηλές αξίες όπως η αφοσίωση και η πανανθρώπινη αγάπη, η συμπόνοια και η συγχώρεση.
Την αγάπη άνευ όρων και ορίων εκφράζει η Αφροδίτη στους Ιχθείς γι αυτό και είναι δύσκολο να εκφραστεί στην κοινωνία μας, η οποία πριμοδοτεί τα πιο ιδιοτελή συναισθήματα και τις πιο φθηνές αξίες που σχετίζονται με την εξάρτηση από την ύλη.

Ο υπέρμετρος ρομαντισμός, η ονειρική αγάπη, ο μεγάλος άμωμος έρωτας που όλα τα υπομένει σχετίζονται με την Αφροδίτη στους Ιχθείς.
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα συναντήσει τον Δία που βρίσκεται και αυτός στο ζώδιο των Ιχθύων, στο οποίο εκφράζει τις πιο πανανθρώπινες αρετές του, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το γιορτινό τριήμερο του αποκριάτικου ξεφαντώματος και της γιορτής των ερωτευμένων η Αφροδίτη θα πλησιάζει ολοταχώς προς τον Δία για να ανοίξουν οι ουρανοί και να στείλουν το ιλαρό φως τους στους ερωτευμένους με τον έρωτα και στους έχοντες τη διάθεση για περισσότερη μέθεξη είτε μέσω του Διονυσιακού ξεφαντώματος είτε επειδή νιώθουν οι εκλεκτοί του Φτερωτού Θεού!
Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία θα πολλαπλασιάσει τον ρομαντισμό, τη διάθεση για διασκέδαση και εκτόνωση, για χαρά και απολαύσεις, για ερωτικές, ποιητικές, ονειρικές βραδιές!
Φαίνεται ότι αυτή τη χρονιά όσοι γιορτάζουν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δέχονται ως επί πλέον δώρο από το σύμπαν τη σύνοδο Αφροδίτης - Δία αν και προσωπικά πιστεύω ότι ο Έρωτας δεν χρειάζεται επετείους και φανφάρες γιατί είναι γιορτή από μόνος του.

Η αρνητικές επιδράσεις της Αφροδίτης στους Ιχθείς, αν ενεργοποιεί επιθετικά στοιχεία του ωροσκοπίου, είναι η τάση για ωραιοποίηση και η ψευδαίσθηση, η απότη και η αυταπάτη που τελικά έχουν σαν αποτέλεσμά τους την απογοήτευση και τον πόνο.

Ας αξιοποιήσουμε την Αφροδίτη στους Ιχθείς για να εμπεδώσουμε καλύτερα και το πανανθρώπινο μήνυμα αγάπης του Δία, μια και η σύνοδός τους μας διευκολύνει να το αφομιώσουμε καλύτερα κι ας αφήσουμε την αγάπη να εδραιωθεί στις καρδιές μας!

Η σύνοδος Δία - Αφροδίτης θεωρείται όψη τύχης. Άραγε υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από την αρμονία και την ανύψωση του εαυτού που απολαμβάνουν όσοι "τυχεροί" έχουν βιώσει την άνευ όρων και ορίων αγάπη;

Σμάρω Σωτηράκη

Αν θέλετε να διαβάσετε την ανάλυση του Δία στους Ιχθείς http://smarosotiraki.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html