Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο: Βάλαμε όπισθεν σε ακινητοποιημένο όχημα...

(artist:Peter Gric)

Από σήμερα 18 Απριλίου μέχρι τα ξημερώματα τις 12ης Μαίου ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο ζώδιο του Ταύρου.
Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας γι αυτό και συμμετέχει σε κάθε μας πράξη, συναναστροφή, προσπάθεια. Παράλληλα σχετίζεται με τα μικρά ταξίδια και τις μετακινήσεις.
Ο Ταύρος είναι ζώδιο σταθερό, άκαμπτο και μισεί τις αλλαγές. Η κινητικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό το ζώδιο που είναι σαν ένα αυτόματο όχημα, το οποίο πηγαίνει σταθερά και αργά χωρίς να επιδέχεται ούτε όπισθεν ούτε αύξηση της ταχύτητας.
Τώρα που ο Ερμής είναι ανάδρομος, το Σύμπαν μας καλεί να κάνουμε μία ανασκόπηση του παρελθόντος, να δούμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε, να επανορθώσουμε για κάθε αλόγιστη πράξη μας. Το άκαμπτο, εγωιστικό περιβάλλον του Ταύρου δυσκολεύει πάρα πολύ αυτή τη προσπάθεια που έτσι κι αλλιώς είναι επίπονη από μόνη της.

Σε εποχές τόσο δύσκολες όσο αυτές που περνά η χώρα μας με την απαξίωση που δέχεται από τα άλλα κράτη, ο ανάδρομος Ερμής στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη μας, όχι μόνο σαν κυβέρνηση αλλά και σαν λαός. Πρέπει να σκεφτούμε τις πράξεις του παρελθόντος και να συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι αυτές που επ' ουδενί δεν πρέπει να επαναλάβουμε στο μέλλον. Τα σοβαρά θέματα του οικονομικού αδιεξόδου της Ελλάδας μας θα ξανατεθούν επί τάπητος στους άκαμπτους εταίρους μας με πιο πιθανή την ασυμφωνία ή -ακόμη χειρότερα- μια συμφωνία της οποίας το κόστος θα είναι να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές ανέχειας και μεγάλης κοινωνικής αδικίας.
Τη περίοδο που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος θα πραγματοποιείται η αντίθεση του Κρόνου με τον Ουρανό (θα είναι απόλυτα ακριβής στις 26/4, η οποία είναι πολύ επιθετική και μπορεί, συνδυασμένη με τον ανάδρομο, να προκαλέσει πολλά δεινά τα οποία θα είναι αποκυήματα λαθών του παρελθόντος.

Αυτή τη περίοδο μέχρι τις 12 Μαίου να έχετε κατά νου ότι οι παρεξηγήσεις, οι δυσκολίες στην επικοινωνία, τα πισωγυρίσματα, η ταλαιπωρία όλων μας από διάφορες απεργίες, θα γίνουν τρόπος ζωής. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα υπάρχει μία δυσκαμψία στο να παρθούν αποφάσεις γι αυτό θα ήταν προτιμότερο να μη προγραμματίσετε σημαντικά ραντεβού, να αποφύγετε τα ξεκινήματα, να μην υπογράψετε συμβόλαια.

Αντίδοτα για να "γιατρευτούμε" από τη πικρία του ανάδρομου Ερμή στον Ταύρο είναι οι αγκαλιές που δίνουν αφάλεια καθώς επίσης ένα απολαυστικό, γκουρμέ γεύμα με καλό κρασί, ωραία μουσική, καλή παρέα που ξυπνάει τις αισθήσεις και αποτελεί πραγματική "Ταυρίσια" απόλαυση! Ας αφήσουμε για λίγο τις σκοτούρες κι ας απολαύσουμε τις ηδονές που μπορούν άνετα να ενταχθούν στη καθημερινότητά μας, αρκεί να το θέλουμε.

Πιο προσεκτικοί με τον ανάδρομο Ερμή στον Ταύρο πρέπει να είστε:
α) Τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι).
β) Οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι επειδή ο Ερμής κυβερνά τα ζώδιά σας.
γ) Όσοι έχετε ωροσκόπο, Σελήνη ή σημαντικά στοιχεία του αστρολογικού σας χάρτη στα αντίστοιχα ζώδια.

Σμάρω Σωτηράκη