Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Οι ομιλίες μου στο Φεστιβάλ Πνευματικής Αφύπνισης


ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: ΟΥΡΑΝΟΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Στους αστρολογικούς συμβολισμούς οι πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας αποτελούν στο Κοσμικό κλαβιέ τις ανώτερες οκτάβες του Ερμή, της Αφροδίτης και του Άρη αντίστοιχα. Είναι οι Αρχές που μας συνδέουν με το συλλογικό ασυνείδητο, δηλαδή το Συμπαντικό γίγνεσθαι.
Στο εργαστήριο των Συμπαντικών πλανητών θα μιλήσουμε για τη σημασία τους και θα γίνουν κατανοητοί οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τους αξιοποιούμε για την προσωπική μας ανέλιξη και συνεπώς για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Θα γίνει σαφές ότι αποτελούν τα Κοσμικά «οχήματα» με τα οποία ταξιδεύουμε στα αρχέτυπα και αντλούμε «πληροφορίες» από αυτά. Τέλος θα αναλύσουμε τη σημασία τους στις θέσεις που βρίσκονται τώρα και στις οποίες θα παραμείνουν για πολλά χρόνια.
Επιγραμματικά στον προσωπικό μας χάρτη οι Συμπαντικοί πλανήτες αντιπροσωπεύουν:
ΟΥΡΑΝΟΣ: Είναι η δύναμη που μας εξωθεί στο να διευρύνουμε τα όριά μας, να ξεφύγουμε από το κατεστημένο και να δημιουργήσουμε νέες διαστάσεις της ανθρώπινης υπόστασης. Οπλίζει με ενόραση, διόραση, επαναστατικό πνεύμα, ευφυΐα.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Κάνει πιο ρομαντική την καθημερινότητα καθώς δίνει την προοπτική του πανανθρώπινου ιδεώδους. Η συμπαντική αγάπη, η συμπόνια, η ενσυναίσθηση και η αφοσίωση είναι τα καταλυτικά έναντι της σκληρής πραγματικότητας στοιχεία του Ποσειδώνα.
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Αποτελεί το κανάλι που μας συνδέει με τα καταπιεσμένα στοιχεία του υποσυνειδήτου και τη διέξοδο για να τα βγάλουμε στην επιφάνεια. Ο Πλούτωνας μας αναγκάζει να μεταλλάξουμε τα αναδυόμενα στοιχεία, συγχωνεύοντας τα στην ατομική συνείδηση.

2012: ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Ή ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ??
Πολλά έχουν ειπωθεί για το 2012 και συγκεκριμένα για την 21η Δεκεμβρίου αυτού του έτους καθώς είναι η ημερομηνία που «μηδενίζει» το εξαιρετικής ακρίβειας ημερολόγιο των Μάγιας. Το μυστήριο αυτής της ημερομηνίας αλλά και το «μήνυμα» που μας κληροδότησαν οι Μάγιας απετέλεσε για μένα ένα σημαντικό θέμα έρευνας και μελέτης και κατέληξε στο να συγγράψω το  βιβλίο μου «2012 Αλήθειες και ψέματα».
Σε αυτό το εργαστήριο θα αναπτύξουμε τόσο τη σημασία του δυτικού ωροσκοπίου, όπως το γνωρίζουμε σήμερα αλλά και τους λόγους που «μηδενίζει» το ημερολόγιο των Μάγιας.
Άραγε μιλάμε για το τέλος της ανθρωπότητας ή για μια Νέα Αρχή;

ΧΕΙΡΩΝΑΣ: ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΡΗΓΜΑ
Σε καιρούς παγκόσμιας κρίσης κάποια αστρολογικά στοιχεία γίνονται πιο επίκαιρα και χρήζουν μιας πιο επιμελημένης ανάλυσης  καθώς μπορεί να «κρύβουν» ένα πολύ ουσιαστικό Συμπαντικό μήνυμα. Αυτό συμβαίνει με το Χείρωνα, τον αστεροειδή που πήρε το όνομά του από τον Διδάσκαλο Κένταυρο Χείρωνα και συμβολίζει τις βαθύτερες πληγές μας, μας δίνει την ικανότητα να μαθητεύσουμε στα αρχέγονα μυστικά, να γίνουμε πιο σοφοί, να θεραπεύσουμε τους συνανθρώπους μας και να θεραπευτούμε τελικά και εμείς οι ίδιοι.
Στο Εργαστήριο θα αναλύσουμε διεξοδικά τις ιδιότητες του Χείρωνα και θα πάρουμε τα «κλειδιά» της ερμηνείας του ώστε να γίνει κατανοητό στον καθένα τι του διαμηνύει ο Δάσκαλος – Θεραπευτής μέσα από τον προσωπικό του χάρτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ πατήστε εδώ

Σμάρω Σωτηράκη