Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κριός 2012 - Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ο Κυριάκος Κοκτζίδης ανήκει στο νέο αίμα των αστρολόγων. Με χάρα μου δέχτηκα την πρότασή του να ανεβάσω τις ετήσιες προβλέψεις που έχει γράψει γιατί είναι πολύ προσεγμένες και χορταστικές. Αν θέλετε να ανατρέξετε στα ιστολόγια που διατηρεί πατήστε εδώ

Αισθηματικά και κοινωνική ζωή
Από τις αρχές Απριλίου έως τις αρχές Αυγούστου η πολύμηνη παραμονή της Αφροδίτης στους Διδύμους αυξάνει σημαντικά το επικοινωνιακό σας ταπεραμέντο, σας χαρίζει εξωστρέφεια και καλή διάθεση. Ο έρωτας δεν θα λείψει από κοντά σας και θα έχετε πολλές επαφές συνεπώς μπορούμε να πούμε πως διανύετε μία έντονη περίοδο σε κοινωνική ζωή. Οι ιδέες σας είναι αρμονικές, φρέσκιες και ξεχωρίζουν για την κομψότητά τους. Στο δεύτερο εξάμηνο με το πέρασμα του μέγα ευεργέτη Δία στο ίδιο ζώδιο ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο εν λόγω τομέας και εσείς έχετε τις προδιαγραφές να προωθήσετε τις ιδέες σας και να υλοποιήσετε τους στόχους σας. Ένα από τα πιο κοινωνικά καλοκαίρια διανύετε και ο Ιούλιος κορυφώνει τις επικοινωνιακές επαφές σας, οι οποίες μπορεί να έχουν ως στόχο την προώθηση ενός επαγγελματικού εγχειρήματος ή να είναι ερωτικού περιεχομένου.
Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στην Παρθένο σας καλεί να διατηρήσετε λεπτές ισορροπίες στις σχέσεις σας με τους συνεργάτες σας και με άτομα καθημερινής συναναστροφής σας καθώς ενδέχεται να δημιουργηθούν ρήξεις ή εντάσεις.
Ο Κρόνος μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου δοκιμάζει τον τομέα σχέσεων-συνεργασιών και εσείς κάνετε ξεκαθαρίσματα. Αποφασίζετε ποιοι άνθρωποι θα μείνουν στο πλευρό σας και ποιοι θα αποχωρήσουν κοινώς κάνετε ένα απολογισμό σχέσεων. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς ο κύκλος σας μπορεί να μικραίνει σε έκταση λίγο αλλά αυξάνει σε ποιότητα. Πολλοί Κριοί θα έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μία μόνιμη σχέση ή να την οριστικοποιήσετε ενώ άλλοι θα ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Οι σχέσεις σας ωριμάζουν και αυτό σας κάνει πιο σοφούς. Σχέσεις κάθε είδους, ερωτικές μέχρι επαγγελματικές μπαίνουν στο μικροσκόπιο και παράλληλα μπορείτε να προβείτε σε σημαντικές συμμαχίες που θα σας στηρίξουν για μία σημαντική μελλοντική πρόοδο. Ωριμάζετε τόσο εσείς όσο και οι άλλοι ενώ παράλληλα γίνεστε πιο απαιτητικοί τόσο από τους άλλους όσο και από τον εαυτό σας. Επηρεάζονται αμεσότερα οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο του Κριού (12/4 έως 20/4).
Ο Ουρανός σε όλη τη διάρκεια του έτους κινείται στο ζώδιό σας και επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου (21 έως 30 Μαρτίου). Το σύμπαν απαιτεί από εσάς να αλλάξετε, να γίνεται περισσότερο προοδευτικοί και καινοτόμοι. Οι αλλαγές έρχονται με τρόπο ουρανοκατέβατο και εσείς οφείλετε να τις αφομοιώσετε. Αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τη ζωή και τον εαυτό σας ενώ παράλληλα αλλάζουν και οι άλλοι απέναντί σας. Πολλοί από εσάς θέλετε να αποδεσμευτείτε και να διαλύσετε τις σχέσεις που σας βαραίνουν. Πάγιο είναι το αίτημα για ελευθερία αλλά και συντροφικότητα. Επιθυμείτε να βρίσκεστε με κόσμο αλλά αναζητάτε σχέσεις που σας παρέχουν ελευθερία και όχι δέσμευση. Πολλοί από τους Κριούς βιώνουν έναν κεραυνοβόλο έρωτα, ο οποίος στη συνέχεια και εφόσον περάσει η επιρροή του Ουρανού θα καταλάβουν εάν όντως αξίζει.  
Η επιρροή του Ποσειδώνα, ο οποίος εισέρχεται στους Ιχθείς και τον 12ο ηλιακό σας οίκο είναι μακροχρόνιας εμβέλειας και σας επηρεάζει σταδιακά. Δημιουργεί μία τάση για εσωστρέφεια και απομόνωση ενώ παράλληλα σας δίνει την ικανότητα να αναλογιστείτε τα λάθη των προηγούμενων ετών. Θέλετε να κρατήσετε τα σχέδιά σας, τις ιδέες σας και τα άτομα που γνωρίζετε για εσάς καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εχθρικών επιδρομών. Τι κάνετε όμως; Κλείνεστε για τα επόμενα 10 χρόνια στο καβούκι σας; Όχι βέβαια, απλά είστε προσεκτικοί στο ποιους εμπιστεύεστε προκειμένου να αποφύγετε «πισώπλατα μαχαιρώματα». Ο χαρακτήρας σας γίνεται πιο διαισθητικός και αναπτύσσετε τις διαισθητικές σας ικανότητες προκειμένου να προλάβετε κινδύνους και εμπόδια.  
Οικονομικά και καριέρα
Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στην Παρθένο στρέφει μεγάλο μέρος της ενέργειάς σας στον τομέα της εργασίας και δείχνει πως ο φόρτος εργασίας αυξάνεται σημαντικά ενώ εσείς μπαίνετε σε ένα παιχνίδι εργασιακών διεκδικήσεων που πολλές φορές μπορεί να σας δημιουργεί στρες και άγχος. Οι σχέσεις σας με συναδέλφους μέσα στον εργασιακό χώρο είναι λίγο τεταμένες και εσείς οφείλετε να μην εξοργίζεστε με την πρώτη αφορμή προκειμένου να διατηρήσετε όσο μπορείτε ένα πιο ήπιο κλίμα. Οι υποχρεώσεις σας γίνονται υπερβάλλουσες και έχετε αναλάβει περισσότερα από όσα μπορείτε να φέρετε εις πέρας, αυτό σας κουράζει σημαντικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχετε θέση εργασίας και αυτό είναι καλό σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο καθώς είστε σχετικά εξασφαλισμένοι. Χρειάζεται να καταβάλλετε αγώνες προκειμένου να κρατήσετε την θέση εργασίας σας και η καθημερινότητά σας έχει αρκετές εντάσεις.
Ιδιαίτερη εύνοια δέχεται ο τομέας των οικονομικών σας το πρώτο εξάμηνο του 2012 καθώς ο Δίας από τον Ταύρο φέρνει έσοδα ή πιθανές αυξήσεις στον μισθό σας. Δεν αποκλείεται να αλλάξετε εργοδότη και να είναι πιο ελαστικός. Οφειλόμενα ποσά μπορεί να σας επιστραφούν και αυτό δίνει μικρά limit up στην εισοδηματική σας δυναμικότητα. Οφείλετε να κλείσετε λογαριασμούς και να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 καθώς έχετε εύνοια αρκετή. Εν συνεχεία, καθώς ο Κρόνος εισέρχεται στον Σκορπιό (τομέας οικονομικών) φέρνει στην επιφάνεια οικονομικές υποχρεώσεις και πλήττει σταδιακά τον τομέα των οικονομικών σας. Αποφύγετε δάνεια, δοσοληψίες με το δημόσιο και δικαστικές εμπλοκές οικονομικού περιεχομένου καθώς μπορεί να πληγείτε και να έχετε απώλειες εισοδήματος ή κληρονομιάς. Οφείλετε να είστε υπεύθυνοι και νόμιμοι στις οικονομικές σας συναλλαγές διαφορετικά θα έχετε ελλείμματα.
Ο Ουρανός σε όλη τη διάρκεια του έτους επηρεάζει τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου και φέρνει αλλαγές επαγγελματικού προσανατολισμού. Πολλοί από τους φίλους μας Κριούς θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας και θα ασχοληθούν με κάποιο επάγγελμα που απαιτεί άριστη τεχνολογική-επιστημονική γνώση και ιδιαίτερη οξυδέρκεια. Παράλληλα, προκαλεί αστάθεια στον τομέα των οικονομικών σας. Μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές και καινοτόμες μεθόδους απόκτησης χρήματος. Αυξάνεται σημαντικά η επινοητικότητά σας και οι αλλαγές σας χτυπούν την πόρτα χωρίς να σας ρωτήσουν. Πολλοί από εσάς μπορεί να μεταναστεύσουν εσωτερικά ή εξωτερικά για εύρεση μιας θέσης εργασίας.
Επαγγελματικά η επιρροή του Ποσειδώνα που εισέρχεται τον Φεβρουάριο στους Ιχθείς σας στρέφει σε ασχολίες που απαιτούν καλλιτεχνική φλέβα και αποχωρίζεστε τα «στεγνά επαγγέλματα». Ενδέχεται να συμβαίνουν επαγγελματικές συμφωνίες και συνεργασίες που επιθυμείτε να παραμείνουν στο παρασκήνιο χωρίς να έλθουν στην επιφάνεια.
Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω αλλάζει ριζικά το τομέα της καριέρας και της κοινωνικής προβολής. Πολλοί Κριοί θα αποφασίσετε να αλλάξετε αντικείμενο στην εργασία και να ασχοληθείτε με κάτι νέο που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σας. Ο τομέας της καριέρας αλλάζει ριζικά το ίδιο και οι επαγγελματικές σας σχέσεις καθώς ο Πλούτωνας κυριολεκτικά γκρεμίζει ότι αγγίζει, επομένως σχέσεις που δεν είναι καλά στερεωμένες κατεδαφίζονται και τη θέση τους έρχονται να πάρουν άλλες πιο ουσιαστικές. Πολλοί Κριοί βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο και η δημόσια εικόνα τους ή το δημόσιο προφίλ τους βελτιώνονται σημαντικά.

Υγεία 
Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στην Παρθένο και το 6ο ηλιακό σας σπίτι δίνει έμφαση στο κομμάτι που σχετίζεται με την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Καλείστε να είστε προσεκτικοί και να διασφαλίζετε ώρες για ανάπαυση, ύπνο καθώς οι υπερβάλλουσες υποχρεώσεις λειτουργούν κατασταλτικά για το αμυντικό σας σύστημα. Ακολουθείστε σωστή διατροφή, χωρίς τοξικές τροφές και θα ωφεληθεί ο οργανισμός σας. Καλό είναι να αρχίσετε εντατικότερη γυμναστική αλλά όχι με τρόπο υπερβολικό τρόπο. Μπορείτε να βελτιώσετε την αντοχή σας ενώ παράλληλα περιορίστε τις καταχρήσεις αλκοόλ και τσιγάρου.
Ο Ουρανός από τον Κριό δημιουργεί μία ροπή προς ατυχήματα στους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο του Κριού ενώ μπορεί να περνάνε απότομα σκαμπανεβάσματα στην άμυνα του οργανισμού τους, ευτυχώς η υγεία σας ανακάμπτει ταχεία λόγω της αθλητικής σας δομής.
Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς και τον 12ο ηλιακό σας οίκο σας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με εναλλακτικές μορφές θεραπείας, με τον βελονισμό ή με τη γιόγκα και τον διαλογισμό. Μπορείτε να απαλλαγείτε από φοβίες και ανασφάλειες του παρελθόντος ενώ παράλληλα σας δίνεται η ευκαιρία να συμφιλιωθείτε με τον ενδόμυχο εαυτό σας, που ακόμα και εσείς οι ίδιοι δυσκολεύεστε να τον κατανοήσετε.  

Σπίτι και οικογένεια
Από τις αρχές του Απρίλη έως τις αρχές Αυγούστου η Αφροδίτη ευνοεί σημαντικά σχέσεις αδελφικές ή με στενούς συγγενείς και αυτό συμβάλλει στην εξομάλυνση αντιπαραθέσεων προηγούμενων περιόδων. Μάλιστα κατά την ανάδρομη πορεία της έχετε τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσετε τέτοιου είδους σχέσεις και να δώσετε μία δεύτερη πιθανή ευκαιρία. Από το δεύτερο εξάμηνο και καθώς ο Δίας εισέρχεται με τη σειρά του στο εν λόγω ζώδιο αβαντάρει ακόμη περισσότερο αυτόν τον τομέα, ο οποίος δείχνει να παίρνει ζωή εκ νέου.
Ο Ουρανός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς επηρεάζει ειδικότερα τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας και προκαλεί ένα γενικότερο κλίμα αποδέσμευσης έτσι πολλά ζευγάρια μπορεί να χωρίζουν και να μην μπορούν να σταθεροποιήσουν τη σχέση τους. Επιθυμούν τη συντροφικότητα αλλά με έναν φιλελεύθερο τρόπο και αυτό τους φέρνει σε ένα δίλλημα. Πολλοί Κριοί λόγω ενός κεραυνοβόλου έρωτα ενδέχεται να διαλύσουν μία μόνιμη σχέση.
Ο Πλούτωνας σε όλη τη διάρκεια του 2012 διανύει τις πρώτες μοίρες του Αιγόκερου και φέρνει αλλαγές ακόμα και στον οικογενειακό σας τομέα. Ορισμένοι Κριοί θα αλλάξετε χώρο κατοικίας, περιοχή ή θα κάνετε μία ανακαίνιση ενώ άλλοι θα μεταναστεύσετε είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Κάποιοι ίσως αποφασίσουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Οι ενδοοικογενειακές σας σχέσεις αλλάζουν οριστικά και ενδυναμώνονται απόλυτα ή διαλύονται οριστικά.

Κυριάκος Κοκτζίδης