Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ταύρος 2012 - Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ο Κυριάκος Κοκτζίδης ανήκει στο νέο αίμα των αστρολόγων. Με χάρα μου δέχτηκα την πρότασή του να ανεβάσω τις ετήσιες προβλέψεις που έχει γράψει γιατί είναι πολύ προσεγμένες και χορταστικές. Αν θέλετε να ανατρέξετε στα ιστολόγια που διατηρεί πατήστε εδώ


Αισθηματικά και κοινωνική ζωή
Το πρώτο εξάμηνο του 2012 είναι ιδιαίτερα ερωτικό και δημιουργικό καθώς ο Άρης διατρέχει το ζώδιο της Παρθένου και το 5ο ηλιακό σας σπίτι που σχετίζεται με τον έρωτα και τη δημιουργία. Ο ερωτικός σας τομέας φλέγεται και γίνεστε το «αντικείμενο» του πόθου. Επιθυμείτε να παρευρίσκεστε σε κοσμικές δεξιώσεις και events έτσι ώστε να διασκεδάσετε και να γλεντήσετε. Η κοινωνικότητά σας, η εξωστρέφειά σας και η κοινωνική σας ζωή αναστηλώνονται και αυτό φέρνει στο πλευρό σας τον περίγυρό σας. Ζητήματα καρδιάς φαίνεται να σας απασχολούν ιδιαιτέρως και ενδέχεται να βρεθείτε σε διλήμματα επιλογής ερωτικού/ής συντρόφου. Από τη φύση σας είστε ζώδιο των αισθήσεων, και με τον Άρη εκεί οι αισθήσεις σας ενεργοποιούνται δεόντως και επιθυμείτε να ερωτευτείτε και να σας ερωτευτούν.
Το πρώτο εξάμηνο του 2012 ο Δίας από το ζώδιό σας φέρνει στο πλευρό σας νέες σχέσεις-συνεργασίες ή έναν/μία πιθανό/ή σύντροφο. Σχέσεις επαγγελματικές, ερωτικές έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο και η κοινωνική σας ζωή φαίνεται να αναζωπυρώνεται. Από το ζώδιό σας ο Δίας εγκαινιάζει μία ιδιαίτερα ευχάριστη περίοδο για την κοινωνική σας ζωή και για τον τομέα των αισθηματικών σας. 
Το τελευταίο δίμηνο ο Κρόνος περνάει απέναντί σας και βάζει στο μικροσκόπιο σχέσεις-συνεργασίες αλλά και τον γάμο σας. Σχέσεις που βασίζονται στο ψέμα και δεν είναι καλά θεμελιωμένες κλονίζονται και διαλύονται εφόσον δεν είναι αληθινά ποιοτικές. Όσες έχουν στέρεο έδαφος διατηρούνται, οριστικοποιούνται και επισημοποιούνται. Ο γάμος σας μπορεί να εμφανίσει κάποια σημάδια κόπωσης και καλό είναι να προβείτε σε έναν καλό απολογισμό ώστε να σώσετε την από κοινού σας απόφαση για συμβίωση. Πολλοί Ταύροι θα επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή θα ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Φίλοι μου Ταύροι έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε σχέση με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Ο Ουρανός από τον 12ο ηλιακό σας οίκο σας κάνει κάπως εσωστρεφείς με την πάροδο του χρόνου αλλά δυσκολεύεστε να το κατανοήσετε πλήρως. Αντιθέτως αυξάνει τα επίπεδα διορατικότητάς σας και σας κάνει αρκετά πνευματώδεις. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε σχέσεις με ανθρώπους από τον χώρο της μεταφυσικής, της αστρολογίας και του εσωτερισμού. Παράλληλα δεν λείπουν από το πλευρό σας μικρές εχθρικές επιθέσεις.
Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς σας βοηθάει πολύ στο να θέσετε νέους στόχους με οραματισμό, πνεύμα και διαίσθηση για την μελλοντική σας εξέλιξη. Οι ιδέες σας είναι μεγαλόπνοες, γεμάτες φαντασία και εσείς προσπαθείτε να τις περάσετε μέσα στο κοινό ή σε ομαδικές δραστηριότητες. Η δύναμή σας αυξάνεται σημαντικά μέσα σε συλλόγους και μαθαίνετε να εργάζεστε σε πνεύμα συνεργασίας και όχι ανταγωνισμού. Σημαντικός παράλληλα θεωρείται ο τομέας της φιλίας καθώς έρχονται στο πλευρό σας άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι και έχουν σκοπό να παρέχουν την υπηρεσία τους σε εσάς. Από την άλλη πλευρά χρειάζεται να είστε προσεκτικοί οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο καθώς μπορεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας πιθανής και μικρής απογοήτευσης από φίλους.
Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω αλλάζει σταδιακά τον τρόπο σκέψης σας (κυρίως για τους γεννημένους από 20/4 έως 30/4). Ο λόγος σας αποκτά δύναμη ενώ η επικοινωνιακή σας ικανότητα σταδιακά αυξάνεται κάνοντάς σας γοητευτικούς και με αυτοπεποίθηση. Οι νεότεροι σε ηλικία μπορείτε να ολοκληρώσετε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών σας ή να αναλάβετε ένα μεταπτυχιακό-διδακτορικό. Δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να κάνετε μία έρευνα-ένα ερευνητικό. Φίλοι μου Ταύροι, μπορεί να μην βιώνετε την αλλαγή αμέσως καθώς το να αλλάξετε φιλοσοφία και στάση ζωής είναι κάτι μακροπρόθεσμο και όχι βραχυπρόθεσμο. 

Οικονομικά και καριέρα
Από τις αρχές Απριλίου έως τις αρχές Αυγούστου η Αφροδίτη από τους Διδύμους ενισχύει τον τομέα των οικονομικών σας και φέρνει εισοδηματική ανάκαμψη. Δεν αποκλείεται κάποια αύξηση του μισθού όσο τρελό και αν ακούγεται στη σημερινή εποχή. Μπορεί να πληρωθείτε κάποια παραπάνω υπερωρία και αυτό συμβάλλει θετικά στην οικονομική σας εξέλιξη. Δεν αποκλείεται να βρείτε κάποια εργασία, συμπληρωματική προς την μόνιμη και βασική με απώτερο σκοπό την επιπλέον οικονομική σας ευελιξία. Από τον Ιούνιο, ο μέγας ευεργέτης Δίας εισέρχεται με τη σειρά του στους Διδύμους και προκαλεί βαρύγδουπες ανακάμψεις του εν λόγω τομέα. Οφείλετε να είστε συνετοί στους οικονομικούς χειρισμούς και μιας και το ρευστό κινείται, μην προβαίνετε μόνο σε δαπάνες αλλά αποταμιεύστε χρήμα για περιόδους λιγότερης κινητικότητας.
Ο Δίας στο πρώτο εξάμηνο του 2012 από το δικό σας ζώδιο φέρνει ευκαιρίες για νέες επαγγελματικές επιλογές και οικονομικές απολαβές. Μπορείτε να αλλάξετε επαγγελματικό προσανατολισμό ή να εγχειρίσετε ένα επαγγελματικό-οικονομικό άνοιγμα. Ο Δίας δρα άκρως προστατευτικά τόσο για τον τομέα των οικονομικών όσο και για εκείνον των επαγγελματικών. Μπορείτε να επιτύχετε πρόοδο στο επαγγελματικό σας έργο και να αφήσετε σημαντική παρακαταθήκη. Η επαγγελματική επιτυχία και πρόοδος συνεπάγεται και οικονομικά οφέλη μιας και μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μέσα από τη δική σας προσωπική εργασία.
Ο Κρόνος μέχρι τον Οκτώβριο προκαλεί κούραση όσον αφορά τον εργασιακό σας τομέα καθώς έχετε αναλάβει υποχρεώσεις αρκετές και περισσότερες από όσες μπορείτε να φέρετε εις πέρας. Φυσικά με επιμονή, υπομονή, οργάνωση, μεθοδικότητα και πείσμα(αρετές που διαθέτετε) μπορείτε να υλοποιήσετε όλες σας τις υποχρεώσεις και να ανέλθετε σταδιακά ή να αποκτήσετε κάποια σημαντικότερη θέση. Το κλίμα που κινείστε καθημερινά είναι κάπως βαρύ-κουραστικό και υπάρχουν στιγμές που νιώθετε κόπωση ή απογοήτευση. Οι σχέσεις σας με κάποιους συνεργάτες σας είναι κάπως ψυχραμένες και έχετε αποκοπεί ο ένας από τον άλλον. Ένα άλλο σενάριο είναι να έχει αποχωρήσει κάποιος από το πόστο του και να έχετε αναλάβει επιπρόσθετο φόρτο εργασίας. Σε κάποια πιθανή απόλυσή σας ή απώλεια θέσης εργασίας μην πτοηθείτε καθώς ο Δίας είναι άκρως φιλικός προς εσάς και δίνει ευκαιρίες από το πουθενά έτσι γρήγορα μπορείτε να ανακάμψετε και να αποκτήσετε μία κενή θέση εργασίας.  
Οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη επηρεάζουν τον τομέα των οικονομικών σας και φέρνουν έντονη κινητικότητα. Καθώς όμως εμπλέκονται Αφροδίτη και Δίας (ευεργέτες πλανήτες) μάλλον έσοδα θα έχετε παρά έξοδα. Κέρδη από κληρονομιές, δικαστικούς αγώνες οικονομικής οροθεσίας είναι μέσα στο μενού του εν λόγω φαινομένου. Δεν αποκλείεται βέβαια να έχετε κάποια έκτακτα έξοδα ή απώλειες αλλά κατά γενική ομολογία τα έσοδα φαίνεται να υπερβαίνουν των εξόδων.

Υγεία 
Σημαντική εύνοια δέχεται και ο τομέας της υγείας σας στο πρώτο εξάμηνο λόγω της παραμονής του Δία στον Ταύρο. Λειτουργεί θετικά και περιορίζει τις όποιες πιθανές παθήσεις. Οι υπερβολές στην διατροφή σας, οι καταχρήσεις, οι υπερβολική ποσότητα τροφής και αλκοόλ κάθε άλλο παρά καλό μπορούν να προκαλέσουν. Αντιθέτως μπορεί να πάρετε περιττά κιλά και να προκαλέσετε κάποια πάθηση στο ήπαρ σας. Καθώς ο Δίας αποτελεί πλανήτη της υπερβολής χρειάζεται να βάλετε φρένο στις ακρότητες στον εν λόγω τομέα.
Από την άλλη ο Κρόνος τους πρώτους δέκα μήνες και μέχρι τον Οκτώβριο διανύει τον 6ο ηλιακό σας οίκο και προκαλεί κάποια ατονία ή εξουθένωση. Οι πολλές υποχρεώσεις σας και οι υπερβάλλουσες ευθύνες έχουν σαν αποτέλεσμα την εξουθένωση του οργανισμού σας. Φυσικά εάν ακολουθήσετε σωστό πρόγραμμα διατροφής μπορείτε να επιτύχετε μία σταθεροποίηση της ενέργειάς σας. Δεν αποκλείεται να εμφανίσετε κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο λόγω της θετικής συνδρομής του Δία (ειδικότερα το πρώτο εξάμηνο) θα διαγνωστεί με σχετική ευκολία και θα προσπαθήσετε να το καταπολεμήσετε. Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε πως παρουσιάζεται κάποιες διακυμάνσεις στην υγεία αλλά ευτυχώς έχετε και ασπίδες προστασίας έτσι ώστε να αποφύγετε τα χειρότερα.

Σπίτι και οικογένεια
Ο Δίας από τον Ταύρο φέρνει γαλήνη και οικογενειακή πρόοδο. Μπορείτε να απολαύσετε όμορφες στιγμές μέσα στον ιδιωτικό σας χώρο ενώ πολλοί Ταύροι θα αποφασίσετε να συμβιώσετε ή να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Ιδανική περίοδος για να αποκτήσετε απογόνους και να επεκτείνετε κυριολεκτικά την οικογένεια σας. Ο τομέας της οικογενειακής σας ζωής δεν δέχεται κάποια δυσαρμονική επιρροή που να προκαλεί άγχη και αγωνίες.  


Κυριάκος Κοκτζίδης