Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΕΣ
Αστρολογική Εργασία του Παναγιώτη Αργυρόπουλου
Μέρος Ε: Λέων - Υδροχόος


Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω το πέμπτο μέρος της αστρολογικής εργασίας του μαθητή μου Παναγιώτη Αργυρόπουλου με θέμα τις πολικότητες των ζωδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης είναι σπουδαστής της Αστρολογίας στα πρώτα βήματα της μαθητείας του. 

Παναγιώτη Αργυρόπουλε σε ευχαριστώ από καρδιάς που για μία ακόμη φορά στα τόσα χρόνια που διδάσκω με έκανες να νιώσω υπερήφανη δασκάλα. 
                                                                                        Σμάρω Σωτηράκη

Είναι αδύνατον να μην περιμένουμε να δούμε με μεγάλη περιέργεια, μετά από όλη αυτή την πορεία και την τελική παρορμητική και σφοδρή ώθηση του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου, που θέτουν σε κίνηση τις Δυνάμεις και τους Νόμους της δημιουργίας, μία νέα εκθαμβωτική πραγματικότητα, ανεπανάληπτη γι αυτό που είναι αυτή και μόνο αυτή. 
Και πώς να μην είναι έτσι, αφού ο κάθε προηγούμενος άξονας «μιλά» για πολύ ξεχωριστά και μεγάλης σπουδαιότητας χαρακτηριστικά και όλοι μαζί συνθέτουν τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης παράστασης, της ίδιας της Ζωής μας και ίσως κάτι περισσότερο από αυτό, την Χαρά αυτής της Ύπαρξης.

Άσβηστη βεβαιότητα της Θεϊκής μας εσωτερικής φλόγας απόδειξη τρανή, το πέμπτο κατά σειρά ζώδιο και δεύτερο της φωτιάς που αυτή τη φορά είναι Σταθερή, Αγάπη εξαγνισμένη από το ίδιο το «Θεϊκό Φώς» που είναι αιτία και αιτιατό μαζί.

Ποιά άλλη Δύναμη στο γήινο πεδίο που συνδυάζει την κοινωνική (από μία άποψη πολύ πιο προχωρημένη από αυτή των άλλων θηλαστικών…) συμπεριφορά και δομή, από το μεγαλοπρεπή Λέων, το αιλουροειδές που μυθοποιήθηκε εξαιτίας της Δύναμης του στο φυσικό χώρο και που η ανθρώπινη διάνοια μετέφερε και στον Ιδεατό;
Ποιος άλλος Θεός από τον Έναν Κεντρικό Απλανή Ήλιο έχει την δύναμη να κρατά σε τροχιά-ζωή, όλο το σύστημα ουρανίων σωμάτων που μέρος του είμαστε και εμείς;

Σε ένα Ουράνιο (Υδροχόος) σύμπαν με δισεκατομμύρια άλλα μοναδικά Αστέρια, αδέλφια μας, να μας θυμίζουν όλα αυτά που εύκολα και γρήγορα θέλουμε να ξεχνάμε. Έχω την ανάγκη να σημειώσω το γεγονός ότι πολλά από τα αστέρια που παρατηρούμε δεν υφίστανται με υλικό σώμα, βλέπουμε το φώς τους που ταξιδεύει στο άπειρο Σύμπαν.
    
Στον 5Ο άξονα (Λέοντα/Υδροχόου), των «Ηρώων» που αναζητάνε τον Θεό μέσα τους, βρίσκουν την δύναμη, που ομολογουμένως  χρειάζονται, όλοι όσοι αποφασίζουν να ψάξουν την Ουσία. Απαραίτητη διαδικασία για όποιον αναγνωρίζει ή υποψιάζεται ότι είναι κοινωνός και υπόχρεος (κατά το Νίτσε), αυτής της αναζήτησης. Γιατί χωρίς συνειδητοποίηση της Θεϊκής Ουσίας που όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για το ταξίδι της ζωής.

Η Ουσία προσδιορίζει εκείνο το κομμάτι ενός υποκειμένου-αντικειμένου, που Δεν αλλάζει ακόμα και όταν οι λιγότερο σχετικές πλευρές του, που ο Αριστοτέλης ονομάζει τυχαίες, αλλάζουν.

Η ουσία «ανθρωπότητα» (Υδροχόος),για παράδειγμα, είναι εκείνη η πρωταρχική ιδιότητα που βρίσκεται πίσω από κάθε άτομο (Λέων), παρά τις πολλές διαφοροποιήσεις που οφείλονται στην ηλικία, στη φυλή και στις ατομικές ιδιότητες. Το διαφορετικό περιεχόμενο δε, της κάθε ουσίας προσδιορίζει επίσης και την ευρύτητα της. Η «ζωή» είναι εκείνη η ουσία που βρίσκεται πίσω όχι μόνο από όλους τους ανθρώπους αλλά επίσης και από τα ζώα και τα φυτά.

Όπως πολύ καλά καταλάβαμε όλοι, το διακύβευμα  είναι μεγάλο για όλους και τον κάθε έναν χώρια. Αυτό που εκφράζει το Ζώδιο του Λέοντα, αυτό που αντιπροσωπεύει, είναι η φωνή της Ατομικότητας μας, της όποιας ουσίας μας διακρίνει ως ατομικές υπάρξεις, ως ξεχωριστές νότες με την δική της ξεχωριστή αξία μέσα στο συμφωνικό έργο. Έχει προίκα μυθικών διαστάσεων, έχει αποτυπωθεί και συνεχίζει να αποτυπώνεται η μορφή του μέσα στους αιώνες, ως μέγα σύμβολο δύναμης και μεγαλοπρέπειας, στολίζει και φυλάει Θερμοπύλες.

«Τιμή σε εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες ,
Δίκαιοι κ´ίσιοι σ´όλες των τες πράξεις ,
Αλλά με λύπη κιόλας κ´ευσπλαχνία ˙ γενναίοι οσάκις είναι
 πλούσιοι, κι όταν είναι πτωχοί, πάλι εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε,
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες, πλήν χωρίς μίσος για τους ψευδόμενους …»   
  
Όποιος δεν συνταράσσεται εσωτερικά διαβάζοντας και κατανοώντας της λέξεις του αγαπημένου μου –ομολογώ- ποιητή Καβάφη, πρέπει να ψάξει τον Λέοντα μέσα του, ΑΜΕΣΑ.

Αν δεν "συνομιλήσουμε" με τη δημιουργικότητα μας (αντιλαμβάνομαι ως δημιουργικότητα  την ανάγκη μου να εκφραστώ και με το δημιούργημά μου να νιώσω Χαρά, Πληρότητα, Θαυμασμό και Ενθουσιασμό  για το έργο μου και για εμένα τον ίδιο), «παρα-φωνiζουμε», πορνογραφούμε στα «μάτια του Θεού».

Εδώ στο καυτό τόπο του άσβηστου Ήλιου δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δε νοείται άλλη συμπεριφορά από την Πεντακάθαρη Αλήθεια μας. Πολλές φορές οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού «παρεξηγούν» -το λέω ευγενικά- τη δύναμη που αισθάνονται και τη διοχετεύουν σε αδιέξοδες συμπεριφορές και συνήθειες. Θα ήταν σχεδόν ιεροσυλία από μέρους μου και πολύ εύκολο, να παραθέσω ένα μακρύ κατάλογο «κοσμητικών επιθέτων», που όλοι θα συμφωνούσαμε σίγουρα ότι περιγράφουν άψογα, τα «απαίδευτα λιοντάρια» μα δεν προτείνομαι να το κάνω. Ταπεινά, νομίζω αυτό θα έκανε και ένας γνήσιος Λέων (εδώ! το χειροκρότημα)!!!!!!

Αυτή η σταθερή, άσβηστη φωτιά χρειάζεται τον «ξηρό, ψυχρό Αέρα των ψηλών βουνοκορφών» όπως αναφέρει στο υπέροχο βιβλίο του, τάδε έφη Ζαρατούστρα ο μεγάλος Νίτσε, που τον θεωρεί απαραίτητο στοιχείο για πνευματική διαύγεια. 
Μια τέτοια Διαύγεια σε συνδέει με την Αιώνια διπλή κυματιστή Ροή  της Αγάπης και της Σοφίας του Υδροχόου. 
Μόνο στης ψηλές βουνοκορφές φυσάει τέτοιας ποιότητας Αέρας, γνήσιας ανωτερότητας και αυταπόδεικτης πραγματικότητας, γιατί πολύ απλά χωρίς την γενναία και Ηρωική ανάβαση του «Γολγοθά» (που έχει ήδη συντελεστεί μυητικά στο ζώδιο που προηγείται του Υδροχόου (στον Αιγόκερω), τέτοιον Αέρα δεν γεύεσαι.

Φαντάζομαι ότι μπορεί να υπερβάλω και να διαπράττω ύβρη (ας μου συγχωρεθεί η όποια αστοχία) στην προσπάθεια μου να περιγράψω κάτι που δεν έχω βιώσει, αλλά η γλώσσα της Αστρολογίας που μαθαίνω να μιλώ και είμαι ευτυχής για αυτό, γίνεται η Μάγισσα που με πείθει Πυθία.

Πολύ επικίνδυνη η Αλαζονεία του πνεύματος! (Λέοντας)
Κρυστάλλινα ψυχρή, σχιζοφρενικά γοητευτική, μεγάλη παγίδα; (Υδροχόος).
Ένα είναι το σίγουρο! Κάποτε στο Ουρανό θα βρεθούμε πάλι! Ελπίζω και προσδοκώ να είμαι απόλυτα συνειδητός ως ατομικότητα και πάντα μαζί σας (Λέοντας - Υδροχόος).

Με Αγάπη

Παναγιώτης Αργυρόπουλος

ΥΓ : προσπάθησα να το παίξω Υδροχόος …