Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δίας στους Διδύμους 11/6/2012 - 25/6/2013: Διχασμός ή Ενότητα;

Τη Δευτέρα στις 11/6/2012, περίπου την ώρα που θα δύει ο Ήλιος, ο Δίας θα μπει στο ζώδιο των Διδύμων, όπου θα παραμείνει μέχρι της 25/6/2013, μια χρονιά στην οποία θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά γεγονότα. 
Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε ότι ο Δίας στους Διδύμους, όπως και σε όλα τα ζώδια, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ. Επεκτείνει και όχι προσφέρει αφειδώς επιτυχίες, πλούτη, σχέσεις, έρωτες, χαρές και πανηγύρια! Και θεωρώ πολύ σημαντικό να κατανοήσετε όλοι αυτή τη διαφορά γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει ατάκες τύπου "μια ολόκληρη χρονιά ο Δίας ήταν στο ζώδιό μου και δεν είδα τίποτε καλό". Η απάντηση σε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι "πολύ φυσιολογικό, ιδιαίτερα αν είχαν ενεργοποιηθεί αρνητικές όψεις του χάρτη σας".
Ο Δίας επεκτείνει το θετικό και το αρνητικό, το υγιές και το άρρωστο, τη χαρά αλλά και τη λύπη. Από τη διαχείριση που θα κάνει ο καθένας στον αστρολογικό χάρτη του και στις όψεις που δέχεται, θα εξαρτηθεί αν θα οφεληθεί ή όχι από τις επεκτατικές τάσεις του Δία.


Ο Δίας στο περιβάλλον των Διδύμων έρχεται να δώσει έμφαση σε θέματα επικοινωνίας, πληροφόρησης, μεταφορών, μέσων μαζικής ενημέρωσης, εμπορίου, παιδείας και ...θρησκευμάτων.
Σε αυτούς τους τομείς αναμένονται κάποιες αλλαγές. Δεν αποκλείεται να ξεφυτρώσουν κι άλλα μεγάλα εμπορικά κέντρα ή τραστ. Για παράδειγμα στο θέμα της σχέσης πολιτείας - θρησκείας, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να γίνει ο πολυσυζητημένος διαχωρισμός τους. Ο Δίας που σχετίζεται με τη φιλοσοφία και τη θρησκεία βρίσκεται στο διασπαστικό περιβάλλον των Διδύμων και σαφώς ευνοεί τέτοιου είδους αποφάσεις. Άραγε θα υπάρξει ο θαρραλέος που μπορεί να τις πάρει;


Ήδη αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν μεταμορφωθεί σε υπηρέτες καθεστώτων, μετατρέπουν την τρίχα σε τριχιά και κάνουν υπερβολές που όχι μόνο καταπατούν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά που παραπέμπουν στο να θυμόμαστε παλιές και αθάνατες Γκαιμπελικές μεθόδους εκμετάλλευσης του κοινού με στόχο το φόβο του. Σκεφτείτε τώρα ότι με το Δία στους Διδύμους θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος φανατισμός.  
Από την άλλη, θα μπορούσε αυτός ο Δίας να βελτιώσει το επίπεδο της πληροφόρησης; Η απάντηση είναι πανηγυρικά θετική, αρκεί να μιλούσαμε για εξελιγμένες προσωπικότητες με διευρυμένη συνειδητότητα που πιστεύουν περισσότερο στην ενότητα και θα έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν την πόλωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Δίδυμοι σε ένα πρώτο και πιο συνηθισμένο επίπεδο εκφράζουν τη διάσπαση. Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε αν και πώς ισχύει ο νόμος του ταό και πώς ο διαχωρισμός μπορεί να μεταστραφεί σε ενότητα. Ωστόσο, επειδή οι δημοσιογράφοι που ακολουθούν τη γραμμή της πόλωσης δεν μου έχουν δώσει δείγματα διευρυμένης συνειδητότητας, θα κάνω την ασφαλή πρόβλεψη και θα μιλήσω για τον κίνδυνο κλιμακούμενης πόλωσης με σκοπό τη διάσπαση, την αντιπαλότητα και τελικά την προσπάθεια να βάζουν τους λαούς να τσακώνονται μεταξύ τους ώστε αυτοί να βασιλεύουν με τη γνωστή και αλάνθαστη μέθοδο του "διαίρει και βασίλευε". Και βεβαίως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλον τον "πολιτισμένο" κόσμο.


Στο χάρτη της Ελλάδας ο Δίας θα βρίσκεται στον πρώτο οίκο της. Από αυτό το περιβάλλον θα πρωταγωνιστήσει στη σχέση των ελλήνων με τους άλλους -συμμάχους ή εχθρούς- τις υπογραφές συνθηκών, μνημονίων, συμμαχιών. Ο πλανήτης της επέκτασης θα αναμειχθεί επίσης σε θέματα δημόσιας τάξης καθώς και του υπουργείου εσωτερικών και των δικαστηρίων.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τις ανεκδιήγητες παρεμβάσεις των "σωτήρων" της πατρίδας, οι οποίοι έναντι μόνο της Εθνικής μας κυριαρχίας, μας "χαρίζουν" δάνεια και με την αμέριστη συμπεράσταση που τους δείχνουν κάποια κανάλια και μεγαλοδημοσιογράφοι η ενότητα των ελλήνων διαταράσσεται επικίνδυνα, τρομάζω. Οι Έλληνες έχουμε δύναμη αλλά, αν τη σπαταλήσουμε προς τη λανθασμένη κατεύθυνση -την αντιπαλότητα μεταξύ μας- τότε θα γίνουμε πιο ευάλωτη λεία στα χέρια αυτών που θέλουν να μας υποτάξουν. Τώρα πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από κάθε άλλη φορά. Πρέπει να είμαστε ένα ενιαίο μέτωπο προς τους συμμάχους ή εχθρούς μας, όποιοι κι αν είναι αυτοί, με όποιο προσωπείο παρουσιάζονται. Ο διχασμός είναι επικίνδυνος.


Προς το παρόν, ο Δίας πραγματοποιεί ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μία όψη αρκετά σκληρή, η οποία δίνει φρούδες ελπίδες, "φούσκες", μεγάλα λόγια και τερατώδη ψέματα. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτά που κρύβονται πίσω από τα μνημόνια, τους εκβιασμούς, τα σενάρια περί δραχμής, κλπ, όλα αυτά που αναμασούν οι πρωταγωνιστές των ειδήσεων της τηλεόρασης, κάθε άλλο παρά αληθινά είναι. Απλά η όψη αυτή τους εξυπηρετεί να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως θέλουν. 
Ας λάβουμε υπόψη μας ότι οι διαλυτικές επιδράσεις του Ποσειδώνα λειτουργούν και καλό θα ήταν να προσέξουμε για να αξιοποιήσουμε τις ενέργειές του συνθετικά. Δηλαδή, σε έναν κόσμο πιο ονειρικό, πιο εξελιγμένο, με μια ανθρωπότητα πιο συνειδητή, δεν θα χωρούσαν οι εκβιασμοί, τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και οι ανηθικότητες που προκαλεί η όψη όταν δεν διοχετεύεται σωστά αλλά θα επικρατούσε μια διάθεση αδελφοποίησης, ενότητας και σύμπνοιας, η οποία θα στηριζόταν στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην πίστη. Αυτές οι αρετές θα μπορούσαν να εκδηλωθούν από το τετράγωνο Δία - Ποσειδώνα, αν δεν είμασταν μια ανθρώπινη μάζα αλλά ένα σύνολο ελεύθερα σκεπτόμενων και συνειδητοποιημένων προσωπικοτήτων.
Στη συνέχεια, μέσα στη χρονιά που θα βρίσκεται στους Διδύμους, θα σχηματίσει πολλές όψεις με το ωροσκόπιο της Ελλάδας και σκοπεύω να αναρτώ τις ερμηνείες μου αλλά, ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι ο Δίας σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει σωτήρια λέμβο. Όμως μπορεί να μας "φωτίσει" να συνειδητοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε το "η ισχύς εν τη ενώσει". Κι αν φθάσουμε εκεί, τότε θα έχουμε χτίσει εμείς την κιβωτό που θα μας ταξιδέψει όχι μόνο στη σωτηρία αλλά, σταδιακά, και στην ευημερία.

Όπως σας έχω αναφέρει πιο πάνω οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την ανάγκη να επικοινωνήσουμε αυτό που είμαστε και έχουμε, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με το περιβάλλον, η οποία ικανοποιεί τις προσωπικές μας ανάγκες. Η διαδικασία της σκέψης, της επικοινωνίας και της ανταλλαγής σε αυτό το περιβάλλον είναι εύκολη, επιδερμική, σχετικά επιπόλαιη. Οι αντιθέσεις μας, μέσα από το ζώδιο των Διδύμων, λειτουργούν σε ένα πρώτο και πιο συνηθισμένο επίπεδο, η κάθε μία για λογαριασμό της.
Αντίθετα το ζώδιο του Τοξότη που είναι το πολικό των Διδύμων και κυβερνάται από το Δία, είναι το περιβάλλον της σύνθεσης, μέσα στο οποίο παράγονται και δικαιώνονται τα φιλοσοφικά συστήματα, οι ανώτερες γνώσεις, η Γνώση...
Λέγεται ότι ο Δίας ασφυκτιά στους Διδύμους. Ο Δίας και κάθε πλανήτης δεν ασφυκτιά πουθενά, ακόμη κι αν με βάση την παραδοσιακή αστρολογία, βρίσκεται σε ζώδιο αδυναμίας. Απλά ο κίνδυνος είναι να εκφράσει τις ιδιότητές του με έναν τρόπο που θα δεν θα είναι εύπεπτος καθώς κάθε πλανήτης αποτελεί μια Κοσμική Αρχή που εκφράζει ακριβώς αυτό που μας αναλογεί ανά πάσα στιγμή. 
Στην αστρολογία τα πάντα λειτουργούν συνθετικά και ως πολικότητες. Άρα, στην προκειμένη περίπτωση, η ιδανική αξιοποίηση του Δία στους Διδύμους θα επιτευχθεί αν συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε νέες ιδέες, νέες απόψεις, μια καινούργια φιλοσοφία και αντιμετώπιση ζωής. Αντί να παραμένουμε προσκολλημένοι στη διασπαστική διάθεση, να εστιαστούμε στο μάθημα που μας δίνουν αυτά που βιώνουμε και να επικεντρωθούμε στο πώς θα μετατρέψουμε το πάθημα σε μάθημά μας. Ας αποκτήσουμε Γνώση. Τότε και μόνο τότε ο Δίας από τους Διδύμους θα λειτουργήσει ευεργετικά για όλους μας αλλά και για όλη την ανθρωπότητα...


Άλλωστε, τόσο το τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα που αυτή τη στιγμή μας ταλανίζει, όσο και το επερχόμενο εξάγωνο του Δία με τον Ουρανό, προτείνουν την αναβίβαση της συνειδητότητας. Ας μην αρκεστούμε στο να περιμένουμε ένα τσουνάμι να σκεπάζει με τα κύματά του ένα κομμάτι γης. Ας κατανοήσουμε τα αρχέτυπα του Δία, του Ποσειδώνα, του Ουρανού και όλων των Κοσμικών Αρχών κι ας τα μετατρέψουμε σε θάλασσα Γνώσης που θα φέρει συνειδητότητα. Οφείλουμε να υιοθετήσουμε νέες ιδέες και, κάτω από την ομπρέλλα τους, να ενωθούμε σε μια δύναμη αποτελούμενη από ελεύθερες, σκεπτόμενες και συνειδητοποιημένες προσωπικότητες.


Και τελικά, αν επικεντρωθούμε στο ζώδιο των Διδύμων, ως περιβάλλον θέλει να μας διδάξει να μην αντιμετωπίζουμε τις αντιθέσεις μας ως μεμονομένες καταστάσεις, οι οποίες είτε μας βάζουν να τσακωνόμαστε με τα έντερά μας είτε με τους άλλους αλλά σαν ζεύγη αντιθέτων που συνθέτουν την ολότητα και δικαιώνουν το νόμο του ταό. Άλλωστε όπου υπάρχει μία έλλειψη πάντα υπάρχει κι ένα πλεόνασμα και αντιθέτως. Πληροφοριακά, για όσους θέλουν να σκεφτούν ή να διαλογιστούν πάνω στα ζεύγη των αντιθέτων και στη σύνθεσή τους, θα σας αναφέρω ότι στην εσωτερική αστρολογία ο εσωτερικός κυβερνήτης των Διδύμων είναι η συνθετική Αφροδίτη και το ζεύγος των Διδύμων αντιπροσωπεύει την Αγάπη και τη Σοφία του Σύμπαντος....


Σμάρω Σωτηράκη


Αν θέλετε να διαβάσετε την επίδραση του Δία στο κάθε ζώδιο, εμπεριέχεται στις εβδομαδιαίες προβλέψεις μου στο Astrology.gr . Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.