Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό στις 3 Νοεμβρίου 2013
Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 3 - 9/11/2013


Φαντασμαγορική μεν η αναμενόμενη σπάνια υβριδική έκλειψη αλλά κομίζουσα πολλά προβλήματα...
Η έκλειψη θα ξεκινήσει ως "δαχτυλίδι της φωτιάς", δακτυλιοειδής επί το επιστημονικότερον, και στη συνέχεια θα φαίνεται ως ολική καθώς η σκιά της Σελήνης θα πέσει στη γη. Από θέαμα θα χορτάσουμε αν και στην Ελλάδα δεν θα είναι ορατή όλη αυτή η φαντασμαγορία. Απλά θα χάσουμε για λίγο ένα μικρό μέρος του ηλιακού δίσκου.

Ας δούμε τώρα το φαινόμενο αστρολογικά. Έκλειψη Ηλίου με τη συμμετοχή του Κρόνου, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με την έκλειψη στο Σκορπιό. Από το σκληρό υπάρχει πιο σκληρό και φαίνεται ότι τώρα η ανθρωπότητα παίρνει πολύ σκληρά μαθήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι το τετράγωνο του Ουρανού και του Πλούτωνα είναι σχηματισμένο με εξαιρετική ακρίβεια και ότι η έκλειψη το ενεργοποιεί με έναν τρόπο που μοιάζει σαν να ρίχνουμε τόνους εκρηκτικών σε ένα ηφαίστειο που "βράζει". Οι πιθανότητες ακραίων καιρικών φαινομένων, σεισμών, γεωφυσικών καταστροφών είναι πάρα πολλές ενώ η βία ανθίζει...


Με συντεταγμένες Αθήνας, το ωροσκόπιο της έκλειψης έχει ωροσκόπο στις 12,18 των Ιχθύων σε διευκολυμένη αντίθεση με τον Άρη (το τρίγωνο της διευκολυμένης αντίθεσης σχηματίζεται μεταξύ ωροσκόπου και έκλειψης ενώ το εξάγωνο μεταξύ Άρη και έκλειψης). Κι εδώ το επικίνδυνο είναι ότι το τρίγωνο και το εξάγωνο είναι ενισχυτικά των ενεργειών, τις αφήνουν να λειτουργήσουν ορμητικά και ασταμάτητα, πράγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο καλό δεν μπορεί να είναι. 
Η έκλειψη πραγματοποιείται στον όγδοο οίκο (πάντα με συντεταγμένες Αθήνας). Όλες αυτές οι πλανητικές συγκυρίες "κραυγάζουν" για αλόγιστη βία (ήδη μας έδειξε το αδυσώπητο πρόσωπό της), για πισώπλατα, ύπουλα, χθόνια χτυπήματα και βεβαίως για βία που θα προέρχεται και από οικονομικά μέτρα, νόμους, ανέχεια. 


Η έκλειψη σε αγαστή συνεργασία με τον Κρόνο "πέφτει" στον έκτο οίκο της Ελλάδας, δηλαδή "προσβάλλει" τα θέματα που σχετίζονται με το εργασιακό, τη δημόσια υγεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις ένοπλες δυνάμεις. Περικοπές; Αύξηση της ανεργίας; Τριτοκοσμική αντιμετώπιση των εργαζομένων; 
Δυστυχώς, η απάντηση είναι "ναι σε όλα"!!!
Ωστόσο, η έκλειψη ενεργοποιεί τη γενέθλια "πληγή" του ωροσκοπίου της Ελλάδας που είναι η ακριβέστατη αντίθεση ιδιομοιρίας που έχει η χώρα μας μεταξύ Ήλιου και Κρόνου. Φαίνεται ότι οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, είναι σκληρές πέραν από κάθε φαντασία και, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι αυτή η χώρα έχει να περάσει κι άλλες ζοφερές καταστάσεις.

Όπιο του λαού; Μα φυσικά ο φόβος. Ο φόβος που δεν επιτρέπει την κατανόηση, την απεξάρτηση από τη μάζα, την εξατομίκευση. Ο φόβος που παρεμποδίζει τη συνειδητοποίηση και την πάλη για το καλύτερο. 
Ο φόβος που στο ζώδιο του Σκορπιού ενισχύεται αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει ορατός και να μεταλλαχθεί σε επιθυμία για εσωτερική αναζήτηση, για επίτευξη ενός σκοπού, για ένα μεγαλειώδες εγχείρημα που δεν θα είναι η μαζικοποίησή μας αλλά η συνένωσή μας για τη μεγάλη επιχείρηση που λέγεται "ένα φωτεινότερο αύριο". 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο δρόμος που μας οδηγεί στο Φως είναι η αναγνώριση του σκοταδιού. Αν φθάσουμε στα άδυτα του είναι μας και δούμε κατάματα τη σκιώδη πλευρά μας, τότε θα αποκαλυφθεί το Φως μας, τότε δεν θα υπάρχουν οι σκιές γιατί θα έχουν μετουσιωθεί σε θάρρος, σε ηρωισμό, στην ανάγκη να επιχειρήσουμε όχι για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα αλλά για να γίνουμε πιο άξιοι, πιο "ακριβοί", πιο σημαντικοί για την ανθρωπότητα. Να επιχειρήσουμε να γίνουμε ήρωες γιατί οι ήρωες δεν είναι αυτοί που δεν φοβούνται, είναι αυτοί που παραμέρησαν τους φόβους τους γιατί επιθύμησαν περισσότερο την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την ισότητα, την αγάπη για τον πλησίον, την αξιοπρέπειά τους. 
Να επιχειρήσουμε (έννοια που συνδέεται με το ζώδιο του Σκορπιού) για να αποκτήσουμε περί-ουσία...

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την Ηλιακή έκλειψη. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Ωστόσο, να θυμάστε ότι καμία γενική πρόβλεψη δεν υποκαθιστά την ανάλυση ενός προσωπικού χάρτη, στην οποία ο ειδικός αστρολόγος λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους του ωροσκοπίου και όχι μόνο την θέση του Ηλίου. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη