Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Κρόνος στον Αιγόκερω


Στις 20 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί μία πολύ σημαντική πλανητική μετακίνηση: ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιο που κυβερνά, τον Αιγόκερω, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2020. 
Ο Μέγας Διδάσκαλος Κρόνος – Χρόνος, έρχεται στον Αιγόκερω για να κρίνει, με αυστηρότητα και χειρουργική ακρίβεια, το έργο μας. Ο Κύριος του Κάρμα στο ζώδιό του μας καλεί να αναρριχηθούμε μέχρι το πιο ψηλό σημείο που μπορούμε να φθάσουμε, να καταξιωθούμε τόσο κοινωνικά όσο και πνευματικά και να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας. Να ανεβάζουμε κάθε μέρα τον πήχη μας αλλά το όραμά μας να είναι συμβατό προς τα ταλέντα και τις δεξιότητές μας. Τα αιτήματά του είναι να είμαστε πολύ εργατικοί, να παραμένουμε πιστοί στον σκοπό μας και να μην τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των επιλογών μας και, γενικά, να λειτουργούμε ως σοβαροί, σώφρονες ενήλικες κι όχι σαν κακομαθημένα παιδιά, να είμαστε αφοσιωμένοι στο καθήκον. 

Ο Κρόνος δεν κρίνει τον άνεργο που η κρίση τον πέταξε έξω από τον επαγγελματικό στίβο αλλά αυτός αγωνιά να ξαναμπεί στη μάχη. Ο Κρόνος, από τον Αιγόκερω ειδικά, μάχεται τους αέργους. Εναντιώνεται σε αυτούς που κερδίζουν μια θέση στην κλίμακα της κοινωνικής καταξίωσης όχι επειδή το αξίζουν αλλά επειδή έχουν καπηλευτεί τις δεξιότητες κάποιων ικανών ατόμων χωρίς πρότερη συμφωνία, με δόλια μέσα. Γι αυτούς θα ισχύσει η παροιμία «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». 
Αντιθέτως, έρχεται η στιγμή της δικαίωσης για όσους έχουν δουλέψει σκληρά για να θεμελιώσουν τη ζωή τους σε γερές βάσεις, έχουν σταθεί απέναντι στον εαυτό τους και έχουν κατανοήσει τα λάθη τους, έχουν προσπαθήσει για το καλύτερο, είναι ηθικοί και δεν κάνουν στους άλλους αυτά που δεν θα ήθελαν οι άλλοι να κάνουν σε αυτούς. 
Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω αποκαλύπτει τους αριβίστες και τους καιροσκόπους, κρίνει κάθε μας κίνηση, βάζει εμπόδια αλλά τελικά δικαιώνει όσους παράγουν ωφέλιμο έργο για τους ίδιους, την οικογένεια, την κοινωνία.


Ας δούμε τώρα πώς θα επιδράσει ο Κρόνος από τον Αιγόκερω καθένα από τα ζώδια. Αν θέλετε να έχετε μια πιο σωστή εικόνα, μην παραλείψετε να διαβάσετε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας.


Σμάρω Σωτηράκη