Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι κυριότερες όψεις σεξουαλικής έλξης σε μία συναστρία


(artist: Beth Budeshein)
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Αυτή είναι μία από τις πιο ισχυρές συνθήκες σε μία Συναστρία που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη συναισθηματική και σεξουαλική ενεργοποίηση ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα (και μάλιστα από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα συναντηθούν. Αυτό που συνήθως συμβαίνει όταν σχηματίζουν όψη οι συγκεκριμένοι πλανήτες είναι ότι φορτίζουν συγκινησιακά δύο ανθρώπους (ακόμη και αν αυτοί δεν γνωρίζονται καθόλου), εκδηλώνουν έντονα συναισθήματα ενώ παράλληλα (αν ανήκουν σε αντίθετο φύλλο) οδηγούνται πολύ γρήγορα στο κρεβάτι.
Στη διάρκεια του σεξ θα εκδηλώσουν απίστευτη ενεργητικότητα και πάθος. H ιδανική συνταγή είναι να βάζει σε αυτή τη συναστρία ο άντρας τον Άρη και η γυναίκα τη Σελήνη. Τότε  ο άντρας νοιώθει τη σύντροφο του σαν το αρχετυπικό θηλυκό που αναζητούσε πάντα και η σεξουαλική του διέγερση εμπλουτίζεται ψυχικά και κορυφώνεται σε μία πρωτοφανή για τον ίδιο σεξουαλική εμπειρία. Αντίστοιχα, η γυναίκα που έχει τη Σελήνη της σε επαφή με τον Άρη του συντρόφου της τον αισθάνεται σαν το μεγάλο, πρωτογενές αρσενικό και η διέγερση της πηγάζει πολλαπλά μέσα από το είναι της και καταλήγει σε αντίστοιχη κορύφωση.
Όταν  συναντώνται δύο άνθρωποι που έχουν επαφή Σελήνης -  Άρη κάθε άλλο παρά τυπικοί και ανέκφραστοι μένουν. Τα συναισθήματα τους και οι ψυχικές τους ενέργειες απελευθερώνονται ορμητικά και τρέχουν σα χείμαρρος, είτε είναι θετικά είτε είναι αρνητικά. Σε καμία περίπτωση τα συναισθήματα δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να κρυφτούν. Έτσι, από την πρώτη στιγμή μπορεί να αναπτυχθεί μία μεγάλη έλξη ανάμεσα στους δύο ή και αντιπάθεια, η οποία με τη σειρά της μπορεί να τους οδηγήσει σε καυγά, χωρίς να υπάρχουν φανεροί λόγοι που να αιτιολογούν κάτι τέτοιο.
Στην όψη τριγώνου Σελήνης – Άρη διευκολύνεται η ανταλλαγή συναισθήματος και η σεξουαλικότητα. Η σχέση αποκτά ιδιαίτερη ζωντάνια και συναισθηματισμό. Οι δυο τους μπορεί να δραστηριοποιούνται από κοινού σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην όψη συνόδου, αντίθεσης και ακόμη χειρότερα στο τετράγωνο κυριαρχούν πιο σκληρές και παρεμβατικές ενέργειες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη συναισθηματική ένταση, ακραία ψυχικά ξεσπάσματα, υστερίες. Ο ένας πληγώνει τότε τις ευαισθησίες του άλλου. Η μόνη άμεση λύση είναι να διοχετευτεί το ισχυρό δυναμικό αυτής της όψης σε σεξουαλική διέγερση.
Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Μία από τις πιο «επικίνδυνες» επαφές πλανητών, που μπορούν να ρίξουν πολύ γρήγορα στο κρεβάτι έναν άντρα και μία γυναίκα που κατά τα άλλα δεν γνωρίζονται καθόλου και μόλις έχουν συναντηθεί, είναι εκείνη ανάμεσα στην Αφροδίτη και στον Άρη. Κάτω από τη δύναμη αυτής της πλανητικής όψης οι άνθρωποι «χάνουν τα μυαλά τους» και ζευγαρώνουν με το «καλημέρα», με έναν πολύ δυναμικό και παρορμητικό τρόπο.
Η όψη αυτή παράγει απίστευτη σεξουαλική ενέργεια, τόσο μεγάλη και ισχυρή που ένας άντρας και μία γυναίκα μπορεί να ζευγαρώσουν χωρίς να τους συνδέει κανένα απολύτως άλλο στοιχείο (χωρίς να έχουν κοινές απόψεις, χωρίς να νοιώθουν κάποια συναισθηματική ταύτιση, χωρίς καν να συμπαθούν πραγματικά ο ένας τον άλλο). Ζητήστε σε αυτή την όψη την ευθύνη για τη φάση εκείνη όπου το βράδυ δύο άνθρωποι βρίσκονται επιπόλαια στο κρεβάτι, για να το μετανιώσουν το επόμενο πρωί, όταν με τρόμο ανακαλύπτουν ότι έχουν δίπλα τους έναν άνθρωπο που δεν τους συνδέει τίποτε κοινό μαζί του.
Ο βασικός κινητήριος μοχλός αυτής της πλανητικής όψης είναι η πρωτοφανής σεξουαλική διέγερση και το εκρηκτικό, πυρακτωμένο σεξ!
Τις πιο ισορροπημένες και δημιουργικές ενέργειες τις αναπτύσσει το τρίγωνο Αφροδίτης - Άρη. Αντίθετα, η σύνοδος, η αντίθεση και ακόμη χειρότερα το τετράγωνο Άρη - Αφροδίτης αναπτύσσουν ισχυρές αλλά συχνά και καταστροφικές ενέργειες ανάμεσα στους δύο. Γενικά, είναι δύσκολο για ένα τέτοιο ζευγάρι να έρθει σε κάποια συμφωνία αν δεν καυγαδίσει πρώτα και δεν δημιουργηθεί κάποια ένταση ανάμεσα τους. Είναι σα να ψάχνουν οι δυο τους διαρκώς αφορμές για να συγκρουστούν. Εκεί που τα πάνε πολύ καλά προφανώς είναι στο σεξ. Γι αυτό και σε αυτήν ακριβώς την όψη ταιριάζει τέλεια το μότο «κάντε έρωτα και όχι πόλεμο»!  
Το ιδανικό είναι να έχει ο άντρας τον Άρη και η γυναίκα την Αφροδίτη. Στην αντίθετη περίπτωση, που η γυναίκα έχει τον Άρη, τότε αυτή θα συμπεριφέρεται πιο «αντρικά» σε αυτή τη σχέση, θα παίρνει πρωτοβουλίες και θα έχει συχνά απότομα ξεσπάσματα.
Η  ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Όταν η Αφροδίτη του ενός σχηματίζει ισχυρή όψη με τον Πλούτωνα του άλλου τότε μιλάμε για μία μοιραία σχέση, έντονα καρμικού χαρακτήρα. Οι δυο τους μπορεί να έχουν ενωθεί κάτω από μυστηριώδεις, σκληρές ή ακόμη και  απειλητικές συνθήκες.
Πολλές φορές ούτε τα ίδια τα μέλη της σχέσης συνειδητοποιούν το πόσο ισχυρά (αλλά και ακραία) ενωμένα είναι εδώ. Η όψη αυτή βγάζει πολύ κτητικά συναισθήματα του ενός απέναντι στον άλλο, μεγάλη ζήλεια αλλά και ανταγωνισμό.
Θα πρέπει και τα δύο άτομα να είναι αρκετά φωτεινά και εξελιγμένα, για να μην αρχίσουν να τρώνε τις σάρκες τους, με αρρωστημένους χειρισμούς και διαβρωτικά ψυχολογικά παιχνίδια. Πρέπει να μη ξεχνούν ότι όσο ισχυρή αγάπη και σεξουαλικό πάθος και αν δίνει αυτός ο συνδυασμός, άλλο τόσο θανάσιμο μίσος και εχθρικά συναισθήματα μπορεί να αναπτύξει. Αν τα πράγματα πάνε στραβά και οι δυο τους χωρίσουν, θα βρεθούν αυτόματα σε αντίθετα στρατόπεδα και θα φέρονται σαν να έχουν επικηρυγμένο πόλεμο.
Γενικά, αυτός ο αστρολογικός συνδυασμός εκλύει τις πιο ισχυρές συναισθηματικές και ψυχικές ενέργειες στα μέλη μίας σχέσης και μπορεί να τα οδηγήσει σε μία ασυνήθιστης έντασης ένωση, σε μία απόλυτη συγχώνευση.
Παρέχει ισχυρότατη σεξουαλική ενέργεια. Συνδέει όμως στενά τη σεξουαλική επιθυμία με την εκάστοτε ψυχολογική διάθεση των δύο, σπρώχνοντας έτσι τα άτομα στο να κάνουν διάφορα παιχνίδια κυριαρχίας πριν και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης - φτάνοντας ακόμη και σε πράξεις σαδομαζοχισμού. Το δυνατό τους σημείο είναι το σεξ και όταν παύουν να αποδίδουν σεξουαλικά τότε χωρίζουν, συχνά με δραματικό τρόπο.
Ίσως είναι τόσο συνδεδεμένοι μεταξύ τους επειδή τους συνδέουν και άφθονα κοινά περιουσιακά στοιχεία, που δεν μπορούν να τα εκμεταλλευτούν διαφορετικά παρά μόνο όταν είναι μαζί.
Όπως με όλες τις όψεις το τρίγωνο Αφροδίτης Πλούτωνα είναι το πιο αρμονικό. Αντίθετα η σύνοδος, η αντίθεση και το τετράγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα δημιουργούν σχέσεις τόσο ακραίες και συχνά μοιραίες που ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και οδηγούν τα άτομα σε οδυνηρές καταστάσεις. Ειδικά με το τετράγωνο Αφροδίτης Πλούτωνα το ένα μέλος μπορεί να εκμεταλλεύεται ψυχολογικά και οικονομικά το άλλο.
Υπάρχει κάποιο παρασκήνιο σε αυτή την όψη. Συχνά, κρύβει ο ένας κάποια μυστικά του από τον άλλο, κάποιες ελλείψεις του, παράνομες πράξεις του κ.λ.π.
Ο ΑΡΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Τα ζευγάρια που έχουν έντονη αυτή την πλανητική σχέση παίζουν με τη φωτιά και τη δύναμη! Είτε τα ίδια τα μέλη αυτής της σχέσης είναι δύο πολύ ισχυρές και καταλυτικές προσωπικότητες είτε κάποιος εκ των δύο ή και οι δύο σχετίζονται με κάποιον φορέα δύναμης (π.χ. με κάποιο σώμα ασφαλείας, με κάποιον ισχυρό οικονομικό οργανισμό κ.λ.π.).
Οι δυο τους ενωμένοι διαθέτουν ισχυρότατες δυνάμεις, που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους τρίτους. Όταν δεν  καταναλώνουν αυτές τις δυνάμεις μεταξύ τους, για να αλλάξουν ριζικά ο ένας τον άλλο, τότε είναι ικανοί να επέμβουν καταλυτικά στο περιβάλλον τους, στις εργασίες τους κλπ, μεταμορφώνοντας εκ βαθέων τα πράγματα (και μάλιστα με έναν έμμεσο, μη ορατό τρόπο).
Είναι λοιπόν από τα ζευγάρια εκείνα που οι άλλοι δεν τα υπολογίζουν αλλά που ωστόσο είναι ισχυρά και αφοσιωμένα, ικανά να «χτυπήσουν» όταν το θελήσουν με ασυνήθιστη δύναμη. Ίσως έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στη διαχείριση οικονομικών και περιουσιακών ζητημάτων.
Η επαφή Άρη Πλούτωνα απελευθερώνει έντονες σεξουαλικές ενέργειες και δίνει στο ζευγάρι μία φλογερή σεξουαλική ζωή. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως χρειάζονται οι δυο τους να παίζουν ρόλους (ειδικά κυριαρχίας) ή και να χρησιμοποιούν βίαιες μεθόδους για να φτάνουν σε διέγερση.
Τα καλύτερα αποτελέσματα τα δίνει η όψη τριγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα. Τα μέλη της σχέσης γίνονται τότε απόλυτοι σύμμαχοι και διοχετεύουν αρμονικά τις ισχυρές μεταμορφωτικές τους ενέργειες σε συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς. Αντίθετα στις όψεις συνόδου, τετραγώνου και αντίθεσης τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς τα μέλη δυσκολεύονται να χειριστούν το πολύ υψηλό ψυχικό δυναμικό που παράγεται ανάμεσα τους, Γίνονται ανεπίτρεπτα παρεμβατικοί ο ένας στον «κόσμο» του άλλου, προσπαθώντας να αλλάξουν με υπόγειους τρόπους τα στοιχεία του χαρακτήρα και συνήθειες του άλλου. Καταλήγουν εύκολα σε εντάσεις και σε ψυχοφθόρα παιχνίδια εξουσίας. Συμπεριφέρονται απολυταρχικά και παράλογα ο ένας απέναντι στον άλλο. Η όψη τετραγώνου μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό συναίσθημα έχθρας ανάμεσα τους δύο, που μπορεί να σιγοβράζει επί δεκαετίες και να μην εκδηλώνεται φανερά.
Σμάρω Σωτηράκη

Αυτό το άρθρο είναι απόσπασμα από το βιβλίο τσέπης "σεξ, ψέματα και κάρμα" που έγραψα για το περιοδικό "Άστρα και Όραμα". Κυκλοφόρησε μαζί με το τεύχος Ιουνίου 2010 του περιοδικού που βγήκε στα περίπτερα τον Μάιο του 2010.