Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

2012: Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα και όχι μόνο...

Αυτές είναι οι προβλέψεις και οι απόψεις μου για το 2012 που έδωσα σαν απάντηση στις σπουδάστριες του site myhoroscope.gr.


ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ 2012: ΑΝΑΒΙΒΑΣΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

Η αλήθεια είναι ότι το 2012 είναι μία χρόνια που με προβλημάτισε ιδιαιτέρως επειδή οι Μάγιας φρόντισαν να την κάνουν διάσημη καθώς το ημερολόγιό τους «μηδενίζει» στις 21/12/2012. Σαν λιοντάρι μου ήταν αδύνατο να μην ασχοληθώ με μια τόσο γκλαμουράτη χρονιά γι αυτό και τελικά έφθασα στο να συγγράψω το βιβλίο «2012: Αλήθειες και Ψέματα».
Η έρευνά μου κατέληξε στο γεγονός ότι οι Μάγιας δεν μας κληροδοτούν το μήνυμα της καταστροφής της ανθρωπότητας. Το ακριβέστατο και αξιοθαύμαστο ημερολόγιο τους μας μιλάει για αλλαγή συνειδητότητας της ανθρωπότητας.
Ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, δεν αρκέστηκα στο να κατανοήσω και να αναλύσω την Κοσμοθεωρία των Μάγιας αλλά κυριολεκτικά «ξεψάχνισα» όλο το 2012 βγάζοντας ωροσκόπια, προκειμένου να δω τι μας λέει η αστρολογία, όπως εμείς τη γνωρίζουμε.
Για την Ελλάδα μας σε –γενικές γραμμές- αυτά που έχω να σας πω είναι γνωστά και οικεία, πράγματα που αν διαβάζετε ειδήσεις και ενημερώνεστε, θα τα έχετε ήδη καταλάβει:

1.   Το 2012 με το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, στην οποία φυσικά και δεν αναμένεται ύφεση της οικονομικής κρίσης - θέμα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη και την Αμερική(πατήστε εδώ).

2.   Θα χρειαστούμε τουλάχιστον 3-4 χρονάκια για να αρχίσουμε να βγαίνουμε από το τέλμα.

3.   Στην Ελλάδα θα έχουμε εκλογές (αυτό κι αν είναι προφανές) με κίνδυνο να αλλάξει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς….

4.   Στη χώρα μας η ανεργία θα κλιμακωθεί (πράγμα λογικό με τόσες απολύσεις που γίνονται καθημερινά).

5.   Το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα που η χώρα μας διαθέτει στο γενέθλιο χάρτη της (με βάση το χάρτη του πρωτοκόλλου του Λονδίνου – 2/3/1830) είναι μία όψη η οποία προκαλεί διαπλοκές, οικονομικά σκάνδαλα, σκληρά μέτρα, αδικίες, κλπ, που άνετα υιοθετούν οι συγκεκριμένοι – υπεράνω κάθε σχολίου πολιτικοί της. Αυτή η όψη προσβάλλεται εδώ και πολύ καιρό από το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα και θα συνεχίζει να προσβάλλεται για όλο το 2012.

6.   Στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 με την είσοδο του Κρόνου στο Σκορπιό και την αμοιβαία υποδοχή του με τον Πλούτωνα να ενεργοποιεί με τον πιο σκληρό τρόπο το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα αλλά και να τετραγωνίζει τον Ουρανό της Ελλάδας, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε κι άλλα προβλήματα καθώς αναμένονται βίαιες καταστάσεις.

7.   Και φυσικά ο Παπαδήμος με τη «γλυκύτατη» σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα και το εξάγωνό της με τον Ήλιο του είναι γεννημένος για να υπηρετεί το τραπεζικό σύστημα και αυτό θα κάνει!

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε προβλέψει όλα αυτά που προβλέπονται σε κάθε φιλική συνάθροιση σκεπτόμενων ατόμων. Το γεγονός ότι εγώ τα έχω διανθίσει με όψεις πλανητών δεν νομίζω ότι με καθιστά κάτι ιδιαίτερο γι αυτό και δεν αποσκοπώ σε δάφνες αν οι προβλέψεις μου -προφανέστατες εξελίξεις του σεναρίου στο οποίο όλοι μας, συνειδητά ή ασυνείδητα, έχουμε ένα ρόλο- βγουν αληθινές.

Και τώρα πλέον μπορώ να εκφραστώ ως ερμηνεύτρια των αστρολογικών συμβόλων με τον τρόπο που προσωπικά θέλω να τα υπηρετώ. Αυτά που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θεωρώ ως τα πιο σημαντικά μηνύματα που μπορώ να αντλήσω από τις Κοσμικές Αρχές (πλανητικές επιρροές) είναι:

1.   Ο Ουρανός στο πύρινο Κριάρι αποζητά μια μεγάλη αλλαγή στην ανθρωπότητα, μια επανάσταση που θα αναβιβάσει την ανθρωπότητα συνολικά. Ο Κρισναμούρτι είπε ότι «ουσιαστική επανάσταση είναι η επανάσταση των συνειδήσεων». Με λίγα λόγια για να επιτευχθεί η αναβίβαση της συνειδητότητας της ανθρωπότητας, πρέπει να αναβιβαστούν οι συνειδήσεις του καθενός μας ξεχωριστά. Το ζώδιο του Κριού και ο πλανήτης Ουρανός σε συνδυασμό, εκθειάζουν την ατομικότητα! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συνειδητοποιήσουμε τη θεότητα της ατομικότητάς μας, το «εγώ είμαι»! Καιρός να αναβιβάσουμε τη συνειδητότητά μας για να καταλάβουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει τη δική του μοναδική αποστολή στη γη, προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα από αυτόν και από όλες τις άλλες ξεχωριστές ατομικότητες το Μεγάλο Σχέδιο του Σύμπαντος! (πατήστε εδώ).

2.   Ο Ποσειδώνας θα περάσει οριστικά και αμετάκλητα στο ζώδιο που κυβερνά, τους Ιχθείς. Σε αυτό το περιβάλλον αυτός ο μυστηριακός πλανήτης βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εκφράσει την κατά του Εγώ Χριστιανική Αγάπη, τον υπέρτατο ιδεαλισμό, την απόλυτη σύμπνοια των ανθρώπινων ψυχών που πρεσβεύει. Ωστόσο, για να εκφράσει αυτές τις ιδιότητές του θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να είμαστε εναρμονισμένοι με τις ιδιαίτερα λεπτοφυείς ενέργειες του πλανήτη, πράγμα που όπως αντιλαμβάνεστε δεν συμβαίνει. Είναι λοιπόν προφανές ότι οι δοκιμασίες, στις οποίες υποβαλλόμαστε, έχουν σαν ουσιαστικό τους σκοπό την αφύπνιση των συνειδήσεών μας που θα επέλθει μόνο αν γίνουμε προσεκτικοί παρατηρητές των γεγονότων, αν κάνουμε την αυτοκριτική μας, αν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να πάμε κόντρα στη μικροψυχία και τον εγωισμό των προσωπικών συμφερόντων που αγνοούν το συλλογικό καλό (πατήστε εδώ).

3.   Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στον Αιγόκερω μέχρι το 2024 και μέσα σε αυτό το διάστημα θα παίζονται σκληρά παιχνίδια εξουσίας, φέρνοντας συχνά τα πράγματα στα άκρα. Όταν οι ισχυροί του πλανήτη κινδυνεύουν να χάσουν τα προνόμια τους αντιδρούν βίαια. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα εκδηλώσει αρχικά κατά κόρον το ένα από τα δύο του πρόσωπα (την καταστροφή, τις μαζικές συμφορές) αλλά θα υποχρεωθεί στη συνέχεια να εκδηλώσει και το άλλο του πρόσωπο (την αναγέννηση, την αναδόμηση).
Ίσως συμβεί στα επόμενα χρόνια μία ριζική ανανέωση του πολιτικού μας σκηνικού και του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας μας. Παρόλη την καταστροφική του δύναμη, τελικά ο Πλούτωνας είναι ίσως η μόνη ικανή δύναμη αυτή τη στιγμή να μας βγάλει από τέλμα, η μόνη δύναμη που μπορεί να μας μεταμορφώσει εκ βαθέων και να μας οδηγήσει σε μία καινούργια, λαμπρή εποχή. Δεν πρόκειται όμως να το κάνει αυτό ούτε εύκολα ούτε ανώδυνα. Θα μας φέρει πρώτα αντιμέτωπους με τους χειρότερους μας φόβους, θα προκαλέσει αναστατώσεις στη συλλογική ψυχή, σκληρά και ακραία γεγονότα (πατήστε εδώ)
.

Τέλος θα ήθελα αντί ανακεφαλαίωσης να σας παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου «2012: Αλήθειες ή Ψέματα»:

«Συνείδησή μου ξύπνα…
Η ανθρωπότητα καλείται να στραφεί προς τα πνευματικά αγαθά. Η Αλήθεια, η ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η αρμονική σχέση μας με τα άλλα είδη της Φύσης αλλά και με τον ίδιο τον πλανήτη μας πρέπει να είναι οι άμεσοι στόχοι του καθενός μας.
Ο άνθρωπος καλείται να χρησιμοποιήσει τη Γνώση, η οποία θα του διευρύνει τη συνείδηση και θα τον οδηγήσει στην Αλήθεια της Αγάπης. Η Δημιουργία μας έχει οπλίσει με αισθήσεις και κριτήρια. Αν τα χρησιμοποιήσουμε με ανοιχτά μυαλά θα καταλάβουμε, ο καθένας ξεχωριστά, τη θέση μας και τη συμμετοχή μας στον σκοπό της εξέλιξης. Πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στην Ολότητα και, εναρμονισμένοι με τον Δημιουργό μας, να ανακαλύψουμε τη δύναμή μας. Την εσωτερική Δύναμη της Αλήθειας που θα μας βοηθήσει να μην ενσωματωθούμε στη μάζα αλλά, αντίθετα, ελεύθεροι και συνειδητοποιημένοι, να αποτελούμε ένα υγιές, χρήσιμο στοιχείο της ανθρώπινης εξέλιξης, ένα αυτόνομο κύτταρο του οργανισμού που λέγεται ανθρωπότητα.
Πρέπει να βάλουμε φραγμό στην αλαζονεία και τη ματαιοδοξία που είναι το παιδί της. Η αλαζονεία καταλύει την ιδεολογία, τις αρχές, τις πνευματικές αξίες. Αποζητά μόνο την ικανοποίησή της και παράγει επιθυμίες, οι οποίες, ωστόσο, δεν μετατρέπονται σε πνευματικές φιλοδοξίες. Μόνο αν καταλυθεί η αλαζονεία θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε, να κατανοήσουμε πολλές Αλήθειες, τόσο προσωπικές όσο και Συμπαντικές. Οι ικανότητές μας είναι, αναμφισβήτητα, υπαρκτές καθώς είμαστε εξοπλισμένοι από τον Δημιουργό μας με αυτές, αλλά έγκειται στην ελεύθερη βούλησή μας το αν θα τις αξιοποιήσουμε ή όχι. Η αλαζονεία και η ματαιοδοξία μας αποπλανούν, αποκοιμίζουν τις συνειδήσεις μας, οι οποίες επείγει να ξυπνήσουν. Η αλαζονεία είναι η Κίρκη μας που μας μετατρέπει σε γουρούνια….

Τα γεγονότα που εδώ και αρκετό καιρό πρωταγωνιστούν στις ειδήσεις,  εξάρουν τις φοβίες ακόμη και των πιο θαρραλέων ατόμων. Μήπως συμβαίνουν όχι για να μας τιμωρήσει ένας Θεός τιμωρός, όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά αντίθετα επειδή αυτός ο Θεός (δώστε του όποια ονομασία ή μορφή νομίζετε) μας αγαπά και θέλει να μας αφυπνίσει; Μήπως αποτελούν το «ξυπνητήρι» των συνειδήσεών μας, οι οποίες είναι αποκοιμισμένες στη «νιρβάνα» του ετσιθελισμού και του απύθμενου εγωισμού μας που δεν μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τις συνέπειες των πράξεών μας;  Μολονότι το απότομο ξύπνημα, ακόμη και της συνείδησης, δεν αρέσει σε κανένα, μήπως στις μέρες μας είναι αναγκαίο;»

Στις σπουδάστριες του MyHoroscope εύχομαι το ταξίδι τους στον θαυμαστό κόσμο των Αστεριών να έχει πολλές συγκινήσεις, να είναι μια υπέροχη περιπέτεια, να τους δώσει χαρές και επιτυχίες και να μην τελειώσει ποτέ…

Από καρδιάς εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, δημιουργικοί, χαμογελαστοί και πάνω απ’ όλα υγιείς και ανοικτοί σε κάθε πρόκληση που μπορεί να μας εξελίξει!

Σμάρω Σωτηράκη
Αστρολόγος – Συγγραφέας

Αυτό το κείμενο - απάντηση στις σπουδάστριες του myhoroscope είναι δημοσιευμένο εδώ.
Επίσης στην αρχική σελίδα του myhoroscope.gr μπορείτε να διαβάσετε προβλέψεις και απόψεις συναδέλφων που επίσης έχουν απαντήσει στις σπουδάστριες του site.