Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΕΣ
Αστρολογική Εργασία του Παναγιώτη Αργυρόπουλου
Μέρος Β: Ταύρος - ΣκορπιόςΜε μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω το δεύτερο μέρος της αστρολογικής εργασίας του μαθητή μου Παναγιώτη Αργυρόπουλου με θέμα τις πολικότητες των ζωδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης είναι σπουδαστής της Αστρολογίας στα πρώτα βήματα της μαθητείας του. 

Παναγιώτη Αργυρόπουλε σε ευχαριστώ από καρδιάς που για μία ακόμη φορά στα τόσα χρόνια που διδάσκω με έκανες να νιώσω υπερήφανη δασκάλα. 
                                                                                        Σμάρω Σωτηράκη


Η γέννηση του ″Εγώ″ που θα έρθει σε επαφή με το περιβάλλον, τους άλλους, θα σηματοδοτήσει μεταξύ άλλων και το σπουδαιότερο, την έναρξη της «κούρσας της ζωής», σε αυτό που λέμε, φυσικό πρώτο επίπεδο.

Για να πάρει κανείς μέρος σε αυτή την ομολογουμένως μοναδική εμπειρία, προϋποθέτει την απόκτηση ενός μέσου. Ενός οργάνου που θα ανταποκρίνεται στις Ανάγκες και απαιτήσεις  αυτής της διαδρομής .
Πολύ γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι μετά τον έντονο παρορμητικό ρυθμό κίνησης του άξονα Κριού/Ζυγού χρειάζεται να κάνουμε μια στάση για να αφουγκραστούμε  τις Ανάγκες αυτές μέσω της Οσμής και της  Ακοής των δύο εκ των πέντε φυσικών μας αισθήσεων που είναι έντονα και άμεσα  αναμεμειγμένες με τα πιο βαθιά υποσυνείδητα ένστικτά μας.

Καλώς ήρθατε στον δεύτερο  άξονα πολικότητας, της Γης και του Νερού, του Ταύρου/Σκορπιού, της υλικής μας υπόστασης και της συναισθηματικής μας διάστασης, των δύο καταστάσεων της ύπαρξης μας που εμφανίζονται χέρι-χέρι και συντελούν στη δημιουργία αυτού που αποκαλούμε συνειδητή αίσθηση της υλικής μας οντότητας.

Είναι ο άξονας που εγείρει το μεγάλο αίτημα, αυτό του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης και της αναπαραγωγής που ουσιαστικά είναι ένα και το αυτό. Ίσως η μόνη διαφορά τους να είναι στο χρόνο που εκδηλώνονται. Χωρίς σώμα δεν μπορούμε να έχουμε συνειδητή Αίσθηση των Αναγκών αυτών.

Για  πρώτη φορά μετά από 9 μήνες προστασίας, παροχής ασφάλειας, ζέστης και τροφής, καλούμαστε να πρέπει να φροντίζουμε εμείς μόνοι μας για όλα, αυτά που μέχρι πριν λίγο μας προσφέρονταν (σε κανονικές συνθήκες κύησης) απλόχερα και θεωρούνταν a priori δεδομένα να παρέχονται χωρίς δική μας προσπάθεια, άρα χωρίς τη συνειδητή μας ανάμιξη. Τώρα πρέπει να φροντίζουμε εμείς και γεννιώνται οι Ανάγκες μας που παίρνουν τον κυρίαρχο λόγο.

Με τον ερχομό του υλικού μας σώματος (Ταύρος) αφυπνίζονται τα ένστικτα και μας βάζουν στον αγώνα (Σκορπιός και Άρης παραδοσιακός κυβερνήτης του) για την κάλυψη των βασικών αναγκών μας (Αφροδίτη, κυβερνήτη του Ταύρου).

Η ανάγκη για συντήρηση καταλήγει στην αναπαραγωγή του είδους, με την αρχέγονη αλχημική συνένωση (Πλούτωνας κυβερνήτης Σκορπιού) της δικής μας ύλης και συναισθήματος (Ταύρος) με αυτά του άλλου (Σκορπιός), διατηρώντας την παρουσία μας (κατά κάποιο τρόπο), μέσω μίας νέας μεταμορφωμένης υλικής-ψυχικής ύπαρξης.

Για να συμβούν όλα αυτά τα θαυμαστά, οι ισορροπητικές μας δυνατότητες και ικανότητες θα δοκιμαστούν σκληρά, η αναμέτρηση του Νείκους και της Φιλότητας θα είναι καθοριστικής σημασίας για την έκβαση του συντονισμού μας με το Θείο Έργο. Οι προσπάθειες θα προσομοιάζουν με εκείνες των χορευτών, που η ″αναμέτρησή″ τους με την Μουσική (την Τέχνη των Τεχνών), τους οδηγεί σε μεγάλη σωματική εκγύμναση και βαθιά συναισθηματική πειθαρχία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν χρόνο με τον χρόνο να εκπαιδεύσουν την κιναίσθηση τους που είναι το ″εργαλείο″ για να συνδεθούν, ερμηνεύοντας την «ουσία», το αίσθημα που προκαλεί η ροή της Μουσικής, με εκφραστικό μέσο το σώμα που την δεδομένη στιγμή προσπαθεί να μην είναι μόνο σώμα .
Το Χώρο που τελούνται όλες αυτές οι διαδικασίες τον ονομάζουμε Γη και η ανθρωπότητα είναι το παιδί της που πάνω στο σώμα της αναπτύσσεται εδώ και χιλιετίες.

Η Μάνα-Γη (Ταύρος) με τους χυμούς της (Νερό, Σκορπιός) είναι το στήριγμα της εμφάνισης και ανάπτυξης της «συνειδητότητας», μέσω της υλικής υπόστασης του ανθρώπου. Δισεκατομμύρια χρόνια με αργό, σχεδόν νωχελικό, αλλά σταθερό ρυθμό συσσωρεύει ενέργεια για να την αποδώσει (με οικονομία και όχι τσιγκουνιά, που είναι γνώρισμα κάποιον εκπροσώπων του ζωδίου του Ταύρου) σε όλα αυτά που γέννησε και μεγάλωσε, έμψυχα η άψυχα, όλα όμως με ενεργειακή υπόσταση.

Πάνω στο σώμα του Ταύρου ο άνθρωπος θα καταφέρει να ισορροπήσει τα γήινα ορμέφυτα (ταυροκαθάψια); τι πρέπει να αντιπαραθέσει που να μπορεί να σταθεί μπροστά στη Δύναμη, Αντοχή, Υπομονή, Στωική Νηφαλιότητα της μάνα Γης; μιας Γης που ολόκληρο σχεδόν το σώμα της είναι τα βαθιά «απύθμενα» κρυμμένα από το Φώς, Νερά (Σκορπιός-Αισθήματα);  Είναι ο Φόβος και ο Τρόμος  ότι όλα έρθουν «τα πάνω κάτω» θα καταστραφεί και θ’ αφανιστεί  αυτό που με τόση αγάπη, φροντίδα και υπομονή έχει μορφοποιηθεί σε Σώμα και Αίμα.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό!!!!

Ο «ταυρικός» πολιτισμός της Μινωικής Κρήτης μπορεί να γέννησε το χρήμα χάριν εμπορίου, άρα τον καπιταλισμό, αλλά Είχε και Συντηρούσε (Ταύρος) Γιορτές γνήσιας πνευματικής ρίζας, κληρονομιάς (Σκορπιός), να θυμίζουν στον άνθρωπο, του ονόματός του το αληθές, Άνω Θρώσκω. 
Μπορεί αυτό που φαίνεται να είναι ο παιχνιδιάρικος χορός του ανθρώπου με το τριπλάσιο σε όγκο και μάζα σώμα του ζώου ταύρου που συμβολίζει την κατώτερη προσωπικότητα αλλά, στην ουσία, η Μάχη των μαχών λαμβάνει χώρα αλλού, κρυφά, εσωτερικά στο πιο βαθύ και αρχαίο μέρος του μυαλού μας στον ερπετικό εγκέφαλο μας, μιας και τα γενετήσια ένστικτα πρωτοστατούν πάντα στη μάχη. Και είναι αυτά που θα ξεκινήσουν να παίρνουν τον πρώτο λόγο, δικαιωματικά, γιατί πρέπει να προστατέψουν από τον αφανισμό την Μορφή από την οποία εξαρτώνται, είναι πολλά με σώμα ένα, από πού να αντλήσει ο άνθρωπος δύναμη, κουράγιο να αντιπαρατεθεί;

ΑΞΙΕΣ φωνάζει ο δεύτερος άξονας. Αξίες είναι τα όπλα του ανθρώπου που θα χρησιμοποιήσει στη μάχη της υλικοσυναισθηματικής του υπόστασης και ανασφάλειας, με την πνευματική του ανέλιξη. Όλοι μας θα θέλαμε έναν σύμμαχο σαν τον (Σκορπιό-Αετό – ανώτερος πνευματικά συμβολισμός του ζωδίου του Σκορπιού) γιατί αυτός γνωρίζει τα σκοτάδια πολύ καλά (Σκορπιός-Φίδι) και κυρίως γιατί σε αυτό το στάδιο (Σκορπιού – Αετού) έχουν ξεπεραστεί τα σκοτάδια. Το επίτευγμα είναι δύσκολο, επικίνδυνο και ιδιαιτέρα απαιτητικό αλλά οδηγεί στο ξεκαθάρισμα που χρειάζεται για να λάμψουν οι Αξίες και να δημιουργηθεί ο χώρος για τον νέο, μεταμορφωμένο εαυτό.       
Ο Ταύρος σηματοδοτεί την εδραίωση της εποχής που εισήγαγε ο Κριός, την σταθερή και σίγουρη γονιμοποίηση του σπόρου που έχει διαλυθεί και μεταλλαχτεί (Σκορπιός) μέσα στη γη για να μεταμορφωθεί σε πράσινο θαύμα.  Μόνο όταν προσφέρει τα αποκτήματα του, την συγκεντρωμένη συσσωρευμένη ενέργεια τόσων χρόνων υπομονετικής προσπάθειας, η μάχη κερδίζεται.

Όταν ο Ταύρος καταλάβει την απαραίτητη Ροή της ενέργειας σαν το μόνο δρόμο προς την εξέλιξη, γίνεται ο ίδιος αιτία και Λόγος να μεταμορφωθεί μαζί μ’ αυτόν και το περιβάλλον γύρω του (Σκορπιός – συνένωση).

Όταν ο Σκορπιός εμπιστευτεί τον ανώτερο εαυτό του, θα μπει στη μυητική διαδικασία της μεταμόρφωσής του, αποκτώντας συνειδητότητα για κάθε πράξη του, εφαρμόζοντας την ανώτερη πνευματική του υπόσταση στο γήινο πεδίο, στο εδώ και τώρα (Ταύρος)  με σκοπό του να ενωθεί με την Ολότητα. 

Παναγιώτης Αργυρόπουλος