Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ιχθείς 2010 - Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις


Μεγάλο "καλάθι" φαίνεται να κρατάνε τα άστρα για σας στην καινούργια χρονιά καθώς θα σας φέρουν σημαντικές ευκαιρίες και θα σας ανοίξουν καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Παράλληλα, θα καταφέρετε να απαλλαγείτε τώρα από όλα εκείνα που σας βασάνισαν στη διετία 2008 - 2009.

Το δυνατό σας χαρτί φέτος είναι ο Δίας - ο πλανήτης της τύχης - ο οποίος στις 18 Ιανουαρίου μπαίνει στο ζώδιό σας, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εκφράσει τις θετικές ιδιότητές του. Η παρουσία του στο ζώδιό σας  θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου του 2011 με ένα διάλειμμα από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου του 2010 που θα κάνει ένα πέρασμα στο Κριό. Ο ευεργέτης Δίας θα δημιουργήσει  πληθώρα ευκαιριών και θα φέρει ευχάριστες καταστάσεις στη ζωή σας καθώς θα σας οπλίσει με  αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, στοιχεία που έλκουν θετικά γεγονότα.

Το ξεκίνημα της χρονιάς χαρακτηρίζεται από τις εκλείψεις και τον ανάδρομο Ερμή στο περιβάλλον του Αιγόκερου, που σημαίνει ότι τα γεγονότα μπορεί να σας εξωθήσουν σε αναθεωρήσεις φίλων ή στόχων. Ωστόσο, από τις 18 Ιανουαρίου που μπαίνει ο Δίας στο ζώδιό σας, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και θα είστε σε θέση να πάρετε πιο σωστές αποφάσεις. 
Μη ξεχνάτε, όμως, ότι το τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα, το οποίο επηρεάζει περισσότερο όσους έχετε γεννηθεί τον Φεβρουάριο, πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον που βγάζει στην επιφάνεια τις πιο μύχιες συναισθηματικές αδυναμίες σας. Αν είστε σε θέση να ταξιδέψετε στις πιο απόκρυφες πλευρές του εαυτού σας, να αναγνωρίσετε τους φόβους, τα καταπιεσμένα συναισθήματά σας και τα πάθη σας, θα έχετε κάνει ένα μεγάλο, μυητικό βήμα προς τη κάθαρσή σας και θα είστε σαφώς πιο οπλισμένοι και έτοιμοι για να βάλετε καινούργιους, πιο μεγαλεπήβολους στόχους.

Η μακρά παραμονή του Άρη στον λέοντα μέχρι τις 6 Ιουνίου και ιδιαίτερα μέχρι τις 10 Μαρτίου που θα είναι ανάδρομος, δηλώνει ότι τα εξαντλητικά ωράρια θα είναι η καθημερινότητά σας αλλά η ανταμοιβή σας θα είναι σημαντική, έστω κι αν τη πάρετε με μεγάλη καθυστέρηση.
Ο Φεβρουάριος θα είναι ο μήνας σας καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται από τις 12 στο ζώδιό σας και θα σας δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα φλερτ και στον έρωτα, θα αυξήσει το κύκλο σας και θα σας εξωθήσει στο να είστε πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Παράλληλα θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές.
Αν η δουλειά και η κούραση δεν σας πτοήσουν μέχρι το τέλος του Μάρτη θα έχετε σκάψει πιο γερά θεμέλια τόσο στη προσωπική σας ζωή όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Από τις 7 Απριλίου μέχρι τις 21 Ιουλίου ο Κρόνος θα επιστρέψει και πάλι στη παρθένο, για να σας εξωθήσει στο να κάνετε τον τελικό απολογισμό σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, τα οποία είχε πλήξει στη διετία 2008 - 2009. Εάν έχετε μετατρέψει τα παθήματα του παρελθόντος σε μαθήματα για το μέλλον και είστε σε θέση να αποδεχθείτε τις λανθασμένες επιλογές σας και να προβείτε σε οριστικές αλλαγές, το πέρασμα του Κρόνου θα είναι ανώδυνο.

Όσοι έχετε γεννηθεί από τις 19 μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι καθώς οι διελεύσεις του Ουρανού και του Δία στον Κριό, συνδυασμένες με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο και τον Κρόνο στον Ζυγό, θα βάλουν σε κίνδυνο τα οικονομικά σας. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε έκτακτα έξοδα και να μη προβείτε σε καμία σημαντική αγορά ή επένδυση ή υπογραφή οικονομικού διακανονισμού. Παράλληλα, θα νιώθετε πιεσμένοι ψυχολογικά και αρκετά φοβισμένοι, συναισθήματα που θα απορρέουν από την ανάγκη σας να απαλλαγείτε από καταστάσεις που σας καταπιέζουν και που -ενδεχόμενα- πρακτικοί λόγοι δεν σας επιτρέπουν να τις βγάλετε από τη ζωή σας. Ωστόσο, εκείνη τη περίοδο, να θυμάστε ότι στη περίπτωσή σας ισχύει αυτό που ο Κοέλο εκφράζει τόσο υπέροχα στον "αλχημιστή" του: "Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να το αποκτήσεις".

Το καλοκαίρι στιματίζεται από εκλείψεις και δυσαρμονικές όψεις γι αυτό πρέπει να αποφύγετε τις σημαντικές κινήσεις, ιδιαίτερα σε ότι αφορά σε επαγγελματικές - οικονομικές δραστηριότητες. Προετοιμάστε για να ξαναμπείτε στη δράση κυρίως από τις 13 Σεπτεμβρίου και έπειτα, που αρχίζει μία πιο ευνοϊκή περίοδος για σας.

Στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου θα δημιουργηθούν αξιόλογες προοπτικές για όσους γνωρίζετε τα όρια μεταξύ φιλοδοξίας και ματαιοδοξίας και βάζετε ρεαλιστικούς στόχους, συμβατούς προς τα προσόντα σας. Προσεκτικοί πρέπει να είσαστε τον Δεκέμβριο, που θα συμβεί μία Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους, ζώδιο που "βλέπει" επιθετικά το δικό σας. Αν καταφέρετε να ξεπεράσετε και αυτό το σκόπελο, το 2010 θα μείνει στην ανάμνηση σας σα μία - πέρα από τις προσδοκίες σας - θετική χρονιά.

Σμάρω Σωτηράκη
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Οι αναπαραστάσεις των ζωδίων είναι από το "astrology weekly"